De ce găluștele nu ies moi și pufoase. Testul pe care multe gospodine nu îl trec

De ce găluștele nu ies moi și pufoase. Testul pe care multe gospodine nu îl trec

De ce găluștele nu ies moi și pufoase. Supa cu găluște pufoase este un test pe care multe gospodine îl pică. Deși rețeta este simplă, există câteva secrete de care să ții cont pentru un preparat ca la carte. Iată cum să obții ”pufoșenii”, nicidecum niște ”pietroaie”.

De ce găluștele nu ies moi și pufoase

Unele bucătărese susțin că este greu să găsești echilibrul perfect de ingrediente și modalitatea de a face găluște compacte și pufoase, așa cum ar trebui. Din fericire, pentru fiecare problemă culinară există o rezolvare.

Unul dintre marile secrete ale supei cu găluște este acesta: compoziția nu trebuie lăsată foarte mult să se odihnească înainte de a o pune în supă, ci musai să fie suficient de densă încât să nu curgă. În cazul în care prima gălușcă adăugată în supă se destramă, mai pune o linguriță griș în compoziție, apoi las-o să stea 1-2 minute.

Rețeta clasică pentru găluște pufoase are doar trei ingrediente: ouă, griș și sare. Unele gospodine adaugă ulei și mălai, pentru a le da o culoare aurie.

Scoate ouăle din frigider și lasă-le până ajung la temperatura camerei. Separă albușurile de gălbenușuri și bate albușurile spumă până se țin de tel, apoi toarnă gălbenușurile peste albușuri unul câte unul, treptat, urmate de un praf de sare. Adaugă și grișul în ploaie, apoi amestecă atent pentru a nu face cocoloașe. Când compoziția este suficient de groasă, las-o 10 minute să se umfle grișul.

Pasul următor presupune să uzi lingura în supă și să iei din compoziție, pe care o adaugi ușor în supă, fiind momentul în care se formează găluștele. Continuă până toate găluștele ajung în supă, apoi pune oala pe foc. Când a început supa să clocotească, toarnă o cană de apă rece, răspândită peste toate găluștele. La final presară pătrunjelul pentru un gust desăvârșit.

De ce se sfărâmă găluștele, de fapt

De cele mai multe ori, amestecul nu este bine omogenizat. O altă cauză poate fi că ai pus prea multe găluște în supă, se lovesc între ele și își pierd forma.

Motivul pentru care sunt tari

Unele gospodine aleg să mixeze separat albuşurile de gălbenuşuri, în speranţa că spuma aerată face găluştele mai pufoase, dar acest lucru nu este neapărat necesar şi nici nu garantează succesul rețetei.

În schimb, secretul unor găluște perfecte este adăugarea de apă rece, care le ”sperie”. Acest procedeu se numeşte temperare, iar scăderea temperaturii lichidului va determina ca găluştele să fie supuse unui proces termic gradual, care le va permite să fiarbă complet şi să absoarbă lichidul, devenind pufoase și moi.

Un alt secret important este grișul de calitate, care să aibă o granulație uniformă și să nu fie foarte fin. De asemenea, nu uita să lași amestecul 10 minute să se odihnească și să înceapă să se umfle puțin.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7 15 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *