De ce gospodarii de la țară îngroapă roșiile în pământ, în luna octombrie. Metoda inedită cu rezultate neașteptate

Trebuie să încercați neapărat!
De ce gospodarii de la țară îngroapă roșiile în pământ, în luna octombrie. Metoda inedită cu rezultate neașteptate

Sunt gospodari care aleg să planteze la începutul toamnei usturoi, ceapă, morcovi, sfeclă, dar și roșii. Dar care secretul din spatele acestui proces? Grădinarii experți au explicat de ce fac acest lucru la final de octombrie.

De ce bine să plantezi roșii la sfârșitul lunii octombrie

Metoda de a planta roșii în luna octombrie este una veche. Mulți fermieri procedau așa, dar aveau grjjă nu fie afectate de vremea rea. Așadar, dacă doriți să plantați roșiile în octombrie, ideal este să realizați o groapă cu o adâncime cuprinsă între 12 și 18 cm. În fiecare groapă, adăugați o roșie coaptă.

Important este ca roșia să nu crape în pământ, de aceea este recomandat ca ca deasupra vârfului de roșii să nu fie un strat de pământ mai mare de 10 cm.

De asemenea, găurile în care sunt puse roșiile să fie acoperite cu cutii, ca să nu înghețe și să fie ferite de vânt puternic sau chiar de anumite animale.

Citește și: Flori de toamnă care rezistă la frig. Îți vor înfrumuseța balconul sau curtea în sezonul rece

Când vor da primii lăstari

Dacă ați pus la finalul lunii octombrie roșiile, primele rezultatele le veți vedea la începutul primăverii, odată cu apariția căldurii vor fi mai mulți lăstari.

În plus, când temperaturile vor ajunge la 10 grade, puteți îndepărta cutiile și frunzele, iar roșiile să le acoperiți cu o folie. Ulterior se vor îndepărta și acestea când se vor planta alte răsaduri.

Totuși, pentru a avea o recoltă bogată, grădinarii apelează la ajutorul diferitelor îngrășăminte pentru sol, la începutul verii. Printre cele mai folosite îngrășăminte se numără cel organic și cel anorganic.

Citește și: Ce să presari în grădină toamna pentru recolte duble anul viitor. Solul redevine mai fertil, e trucul grădinarilor profesioniști

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Roxana Mînzatu, femeia care a obținut postul de vicepreședinte al Comisiei Europene
9 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *