De ce hainele albe devin gri după mai multe spălări. Greșeala uriașă pe care o fac toate gospodinele

Problema hainelor albe devenite gri se poate rezolva foarte ușor
De ce hainele albe devin gri după mai multe spălări. Greșeala uriașă pe care o fac toate gospodinele

Aproape orice gospodină s-a confruntat la un moment dat cu această situație. De ce hainele albe devin gri după mai multe spălări? Se poate întâmpla atunci când le scoți din mașina de spălat să vezi că arată complet diferit și încerci să cauți soluții pentru a le reda culoarea alb.

De ce hainele albe devin gri după mai multe spălări. Principala greșeala de evitat

Hainele albe devin gri după spălare din mai multe motive: fie nu folosești un detergent de calitate, fie mașina de spălat nu mai funcționează așa cum trebuie. Însă, există și alte motive. Spre exemplu, este greșit ca rufele albe să fie spălate la o temperatură scăzută. Pentru a se păstra nuanța de alb e necesar ca hainele să fie puse la un program de spălare cu temperatură mare.

Cum se spală țesăturile fine, albe

Pentru mătase, in sau percale este recomandat să fie spălate la temperaturi de maxim 30-40 de grade. De asemenea, dacă este vorba de așternuturi de pat, fețele de pernă și cele de pilotă se spală separat de alte textile și se utilizează un program cu puțin rotații și clătire cu apă caldă.

Rufele albe devin gri și din cauza murdăriei din mașina de spălat

Oricât de mult ai crede că e curată, și mașina de spălat strânge murdărie în interior. Chiar dacă e mereu în contact cu apă și detergent, există anumite spații unde murdăria rămâne și contribuie la schimbarea culorii hainelor albe.

Rufele albe devin gri și din cauza murdăriei din mașina de spălat
Rufele albe devin gri și din cauza murdăriei din mașina de spălat

Cum poți curăța rapid mașina de spălat cu doar patru cepe

Pare incredibil că un astfel de produs simplu cum e ceapa, economic și comun în bucătăriile noastre este atât de util pentru a îndepărta murdăria din mașina de spălat.

Ai nevoie doar de patru cepe curățate și o pereche de ciorapi. Pune cepele în perechea de ciorapi și fă un nod după fiecare, astfel încât acestea să fie bine fixate. Pornește apoi mașina de spălat la un program cu temperatură mare. La final, scoate cepele și poți folosi mașina în mod normal. Va fi curată și va avea un aer împrospătat.

De asemenea, tot din cauza murdăriei depuse în mașina de spălat este posibil ca hainele să aibă un miros ciudat. Este important să verificăm din când în când interiorul mașinii de spălat pentru a scăpa de problema mirosurilor.

De cele mai multe ori este necesar să instalați filtrarea apei sau să înlocuiți sistemul existent de filtrare deoarece și acesta se uzează în timp.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.5 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *