De ce japonezele „nu îmbătrânesc și nu se îngrașă”. Ce alimente consumă de fapt

Ce nu le lipsește de la masă

Scris de: Daoud Andra

23 Mar. 2023

De ce japonezele „nu îmbătrânesc și nu se îngrașă”. Ce alimente consumă de fapt

Femeile asiatice par să fi descoperit secretele tinereții veșnice. Multe dintre ele arată în continuare ca la 20 de ani, deși au depășit pragul de 50. Au siluete trase prin inel, iar obezitatea este un fenomen rar întâlnit în cazul lor. Care este secretul faptului că japonezele „nu îmbătrânesc și nu se îngrașă”? Autoarea cărții cu acest titlu a dezvăluit trucurile femeilor din Japonia.

Explicația faptului că japonezele „nu îmbătrânesc și nu se îngrașă”

Femeile din Japonia sunt invidiate pentru felul în care reușesc să arate la vârste înaintate. Acestea își păstrează silueta, iar pielea și părul lor arată foarte bine chiar și la bătrânețe. Fenomenul a atras atenția multor cercetători, iar autoarea Naomi Moriyama chiar a scris o carte cu titlul „Femeile japoneze nu îmbătrânesc și nu se îngrașă”, în care a dezvăluit o parte dintre secretele lor.

Citește și: Înghețata care nu îngrașă. Ce ingredient trebuie să lipsească, pentru a te bucura în voie de ea

Potrivit autoarei, nu este vorba despre diete drastice, ci mai degrabă despre un stil de viață care se transmite din generație în generație: „Este vorba mai mult despre o cultură şi nu neapărat despre o dietă, un stil de viaţă sănătos, care nu implică numai mâncare sănătoasă!”

Japonezii prețuiesc mâncarea și o savurează pe îndelete, în cantități mici. De altfel, sunt recunoscuți pentru faptul că trăiesc mult și dețin recorduri de longevitate. Deja nu mai este un secret faptul că hrana puțină este cheia pentru o viață lungă și lipsită de probleme de sănătate.

Citește și: Salata de boeuf care nu îngrașă. Ingredientul care nu are ce căuta, rețeta propusă de un celebru nutriționist

De ce japonezele ”nu îmbătrânesc și nu se îngrașă”
Mâncarea japoneză este săracă în calorii

Ce alimente nu lipsesc din dieta femeilor japoneze

Oamenii din Japonia consumă mult orez, fructe de mare, pește, alge, supe tradiționale, dar și ceaiuri bogate în atioxidanți. Așa se face că arată și se simt extraordinar, chiar și la vârste înaintate. Iată ce includ în alimentația zilnică, pentru un stil de viață sănătos!

Ceai verde

Acesta este bogat în antioxidanți, ajută digestia, luptă împotriva radicalilor liberi și încetinește procesul de îmbătrânire. În plus, este eficient în procesul de slăbire și se spune că scade riscul apariției anumitor afecțiuni.

Citește și: Secretul Andreei Marin pentru clătite care nu îngrașă deloc. Ingredientele speciale pe care le folosește pentru aluat

Pește și fructe de mare

Japonezii preferă peștele și fructele de mare pentru că sunt mai ușoare pentru digestie. Ei consideră carnea roșie drept cauză a multor inflamații din organism, motiv pentru care o evită. În dieta lor se găsește și pește gras, precum somonul, care reprezintă sursă de Omega-3.

Alimente fermentate

Brânza, varza, tofu – toate acestea se consumă fermentate, fiind sursă de probiotice și enzime, care ajută sistemul digestiv. Astfel, japonezii își păstrează sistemul digestiv sănătos și funcțional până la bătrânețe.

În plus, mănâncă puțin, au porții mici, iar mâncarea este savurată pe îndelete. Japonezii au grijă și să facă multă mișcare, astfel că nu se acumulează kilogramele în plus.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.9 176 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *