Multor persoane li se întâmplă să mănânce ceva fără a avea senzație de foame. Care este explicația acestui lucru? Unii spun că e un obicei din plictiseală, însă nutriționiștii trag un semnal de alarmă. Mihaela Bilic a explicat ce se află în spatele acestui obicei.
Nutriționistul Mihaela Bilic a declarat că acest fenomen poartă numele de „mâncat emoțional”. Ea spune că nu este vorba despre lipsa voinței, ci despre lipsa iubirii. Specialistul spune că este dovada faptului că o persoană este nesatisfăcută, că nu primește suficientă atenție și afecțiune.
Astfel, sfatul Mihaelei Bilic pentru persoane care mănâncă deși nu este este foame, să se gândească ce le lipsește și ce și-ar dori cu adevărat.
”Mâncatul emoțional nu ascunde o lipsă de voință, ci o lipsă de iubire. Este dovada că suntem nesatisfăcuți, că nu primim suficientă atenție și afecțiune, că suntem nefericiți, singuri și triști. Și, ca și cum asta nu ar fi de ajuns, ne mai și învinovățim că nu dăm dovadă de tărie de caracter și voință ca să rezistăm ispitelor alimentare. Când, de fapt, mâncarea este singura alinare pe care acest corp „rău iubit” o mai primește!
Așadar, de câte ori vă dați seama că mâncați fără să vă fie foame, întrebați-vă ce vă lipsește, ce v-ați dori cu adevărat. Îmi doresc ca noua mea carte „Foamea sufletului” să vă ajute să nu vă mai judecați corpul atât de aspru, să nu vă mai măsurați, să nu vă mai comparați și să luați ce e mai bun din viață! De abia aștept să iasă din tipar și să ajungă la cât mai mulți dintre voi! A mai rămas o singură zi!”, a scris Mihaela Bilic.
Mihaela Bilic a dezvăluit care este alimentul care taie senzația de foame, mai ales în perioada în care o persoană ține dietă. Cunoscutul nutriționist recomandă banana ca aliment ce poate fi consumat atunci când apare senzația de foame, dar încă nu este ora de masă. Acest fruct are în jur de 100 de calorii și oferă sațietate. Conține nenumărate vitamine și minerale.
„O banana de 120g are 25g glucide, dar cu cât e mai necoaptă, cu atât conține mai mult amidon, nu zahăr. Si mai important este conținutul mare de potasiu (310mg/100g), magneziu si fier, esențiale pentru buna funcționare a sistemului cardiovascular, muscular, digestiv si urinar”, explică nutriționistul Mihaela Bilic.