De ce nu îndrăgostim de fapt de o anumită persoană. Știința explică procesul. Ce ne face să ne îndrăgostim de o persoană mai degrabă decât de alta? Nu totul se reduce la aspectul fizic și la un aspect uimitor. Știința și experții în seducție spun că există elemente mai puternice, care ne fac să ne îndrăgostim.
Potrivit științei, multe dintre acele elemente care atrag ar trebui să fie mereu prezente în noi. Până la urmă, ceea ce te face să te îndrăgostești ar trebui să fie prezent în continuare pentru a hrăni pasiunea de zi cu zi din relație.
Potrivit cercetătorilor, teoria psihologică despre iubire acoperă cele mai comune motive pentru care ne îndrăgostim de o anumită persoană și nu de alta.
Îndrăgostirea din motive intime poate fi descrisă ca având o prietenie de bază. Dacă unei persoane de sex opus îi lipsește angajamentul și pasiunea, știința spune că vom fi atrași de cineva care transmite căldură și dorință de angajament. Pe lângă dezvoltarea unei legături strânse, multe persoane caută intimitate pentru a se simți mai protejate și apreciate. Nu totul serezumă doar la sex, sunt de părere specialiștii. Cui nu îi place să se simtă îngrijit și iubit. Femeile în special, caută un bărbat care să le ofere afecțiune și atenție.
Nu-i de mirare că unele chiar preferă să pună stop unei legături care nu le aduce împlinire. Singurătatea în doi este foarte toxică și produse multă nefericire. De aceea femeile, dar și bărbații doresc să aibă o legătură emoțională cu o persoană care să le fie alături necondiționat.
Este normal să ne îndrăgostim din cauza dorinței sau a sentimentelor puternice pe care le simțim pentru o persoană. Dragostea pasională este dezvoltată ca rezultat al sentimentelor care duc la atracție sexuală, interes fizic și dragoste. Când vezi pe cineva care îți place, ești captivat de acel ceva care te atrage în mod deosebit. Atracția este fizică este la fel de importantă. Poate exista chiar o admirație pentru aspectul fizic, pentru ochi și corp.
În absența intimității și a angajamentului, se dezvoltă infatuarea față de persoana iubită. Oamenii sunt atrași și dezvoltă rapid pasiunea. Poți să fii cu cineva ani de zile și să nu simți că există ceva comun între tine și acea persoană. La polul ops, este posibil să simți o atracție iremediabilă pentru altcineva, iar chimia să fie favorabilă proape instantaneu.
Angajamentul înseamnă iubire deplină. Persoanele care caută angajamentul doresc stabilitate și o relație sănătoasă. Dacă unii caută doar angajament, este posibil să le lipsească atracția sexuală și interesele de prietenie de bază. De aici apar problemele și pot deveni interesante alte persoane care apar la orizont.
Potrivit specialiștilor, în timpurile moderne, cei tineri sunt interesați mai mult de aventuri, decât de relații. Obiectivizarea vine din consumerism. Cu cât cultura devine mai consumistă, cu atât oamenii au mai puțin interes pentru angajamente. Dar acest lucru se schimbă odată cu vârsta, cu experiența acumulată și cu maturizarea. Angajamentul începe să primeze în fața legăturilor pasagere.