De ce nu ar trebui să arunci apa în care fierbi varza. Întrebuințarea nebănuită pe care o are, vei fi surprins

Vei fi surprinsă de această idee
De ce nu ar trebui să arunci apa în care fierbi varza. Întrebuințarea nebănuită pe care o are, vei fi surprins

Te-ai gândit vreodată ce poți face cu apa în care ai fiert varza? Multe gospodine preferă să facă sarmale cu varză crudă, pe care o fierb înainte pentru a se înmuia și pentru a fi bună de rulat carnea în frunzele ei. Vei afla de mai jos de ce nu ar trebui să arunci apa în care fierbi varza și ce poți face cu ea.

Nu vei mai arunca de acum înainte apa în care ai fiert varza

Pentru a face sarmale cu varză crudă este nevoie ca înainte de toate varza să fie pusă la fiert întreagă, într-o oală mai mare cu puțin sare. După ce este gata, cele mai multe gospodine aruncă această apă fără să știe că o pot refolosi. Din ea se poate prepara un alt fel de mâncare.

Așadar, cu apa în care a fiert varza poți face un sos nemaipomenit. Nu există o rețetă exact a acestui sos, însă în apa în care ai fiert varza poți adăuga: smântână, roșii, sare și condimente. Mai întâi decojește roșiile, apoi amestecă-le cu smântâna într-un blender până când obții o pastă omogenă. Adaugă apoi condimentele preferate.

La final, acest sos se toarnă peste sarmalele puse într-un vas termorezistent și se dau apoi la cuptor pentru aproximativ o oră, la o temperagtură de 180 de grade Celsius. Sosul le va oferi un gust foarte bun sarmalelor. De asemenea, mai poate fi folosit și la chifteluțe marinate, scrie playtech.ro.

Citește și – Ce e bine să faci cu varza murată înainte de a o folosi la sarmale. Greșeala banală care strică tot gustul

Nutriționiștii recomandă consumul de varză: „E vedeta curei de slăbire”

Nutriționistul Mihaela Bilic a vorbit despre cât de importantă este varza în alimentația fiecărui om.

„Despre varză numai de bine, vorba aia, e vedeta curei de slăbire de când cu celebra supa de varză. Fie că e folosită în aplicații locale, fie că e consumată ca mâncare, varza este alcalină, anti-inflamatoare, depurativă, detoxifiantă, într-un cuvânt sănătoasă.

Singura precizare e că trebuie gătită corect dacă vrem să fie și dietetică. Ce numeam pe vremuri varză călită însemnă varză prăjită în ulei adică cu multă grăsime.

La 100cal/lingura de ulei eu vă propun varză fiartă înnabușit. După ce o tocați puneți-o într-o cratiță acoperită cu sare și un deget de apă.

Lăsați-o sa fiarbă la foc mic jumătate de oră și după ce s-a înmuiat bine adaugați roșii și suc de tomate după gust (pot fi si din conserva), eventual bulion de zarzare și mult mărar”, a spus nutriționistul Mihaela Bilic.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *