De ce nu ar trebui să mai folosești lumânări parfumate în casă. Cât de periculos este acest obicei

Află ce spun specialiștii despre folosirea lumânărilor parfumate acasă.
De ce nu ar trebui să mai folosești lumânări parfumate în casă. Cât de periculos este acest obicei

De ce nu ar trebui să mai folosești lumânări parfumate în casă. Dacă te numeri printre persoanele care iubesc lumănările parfumate, iată ce ar trebui să știi despre acestea.

Sigur că orice lumânare creează o atmosferă caldă și în plus, emană un miros plăcut. Seară, când urmărești serialul preferat sau doar te bucuri de relaxare, probabil este de preferat să aprinzi și o lumânare parfumată. Totuși, iată ce spun specialiștii despre utilizarea acestor lumânări acasă.

De ce nu ar trebui să mai folosești lumânări parfumate în casă

Lumânările parfumate produc diverși vapori și particule care pot fi nesigure de inhalat la doze mari. Cele mai recente studii sugerează că doza obținută poate fi dăunătoare sănătății. Din acest motiv, folosirea lor în casă ar putea fi considerată periculoasă pentru sănătate.

De fapt, toxinele eliberate de lumânările cu parafină sunt aceleași cu cele găsite în vaporii de motorină. În plus, multe lumânări parfumate au și fitiluri care conțin metale grele precum plumbul. Chiar câteva ore de ardere a acestora pot crea niveluri de metale grele în aer care sunt mult mai mari decât limitele acceptate.

Dan Gubler, doctor în chimie organică, a xplicat într-un material video devenit viral pe TikTok, ce pericole ascund lumânările parfumate. Acesta a vorbit despre substanțele pe care le emană aceste lumânări.

De ce cauzează probleme arderea lumânărilor parfumate

„Au existat mai multe studii clinice recente care au arătat recent faptul că arderea frecventă a lumânărilor poate cauza probleme serioase de sănătate. Când ne gândim la poluare luăm în calcul doar ceea ce se petrece afară, în exterior. Totuși, nu luăm în calcul și lumânările parfumate, odorizantele de cameră sau alte astfel de obiecte. Lumânările sunt făcute din parafină ieftină, conțin arome artificiale și coloranți și atunci când le ardem se elimină monoxid de carbon, dioxid de carbon și alte componente volatile.”, a declarat specialistul, conform The Mirror.

Gubler a recomandat iubitorilor de lumânări parfumate să aerisească foarte bine încăperea, după lumânarea este stinsă.

„Dacă ai obiceiul de-a arde din când în când câte o lumânare parfumată într-o cameră bine aerisită, atunci nu sunt motive de îngrijorare. Dacă totuși faci asta des și încăperea nu este foarte bine aerisită, atunci poate că ar trebui să renunți la lumânările parfumate. Problema la aceste obiecte este faptul că sunt fabricate fără un control prea strict și faptul că producătorii nu menționează 90% dintre ingredientele folosite. Doar le cumpărăm, le ardem și le mirosim, fără să ne întrebăm ce conțin sau ce inhalăm”, a mai explicat chimistul, potrivit aceleiași publicații.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.1 27 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *