De ce nu ar trebui să omori niciodată un păianjen din casă. Motivul nebănuit

Cele mai multe specii sunt inofensive

Scris de: Daoud Andra

09 May. 2023

De ce nu ar trebui să omori niciodată un păianjen din casă. Motivul nebănuit

Păienjenii se numără printre cele mai respingătoare insecte care pot pătrunde în locuință. De obicei își fac simțită prezența prin pânzele pe care le țes, dar sunt și situații când îi vedem în colțurile casei, la geam sau pe pereți. Mulți oameni se grăbesc să scape de ei atunci când îi văd, deși, de cele mai multe ori, sunt inofensivi. De ce nu ar trebui să omori niciodată un păianjen? Prezența lui în casă se poate dovedi utilă.

Motivul pentru care nu ar trebui să omori niciodată un păianjen în casă

La fel ca multe alte tipuri de insecte, păienjenii au un rol bine stabilit în natură și în ecosistem. Atunci când stau în exterior, prezența lor nu deranjează pe nimeni, însă odată ce au intrat în casă, majoritatea oamenilor ar face orice să scape de ei. Chiar dacă sunt respingători și multora le provoacă teamă, păienjenii pot avea un rol benefic în locuință.

Citește și: Ingredientul banal din bucătărie pentru alungarea muștelor. Ține la distanță aceste insecte de locuința ta

Păienjenii se hrănesc cu alte insecte, precum muștele, țânțarii și gândacii, ajutând, așadar, la dispariția din casă a acestora. Data viitoare când vezi un păianjen în casă, înainte de a te grăbi să îl omori, ține cont de acest aspect. În ciuda felului în care arată și a faptului că par periculoși, cele mai multe specii de păienjeni care trăiesc în România sunt inofensive, spun specialiștii.

Ei nu mușcă decât dacă se simt amenințați, iar de cele mai multe ori înțepătura lor provoacă doar o iritație sau o reacție alergică. Există, într-adevăr, și specii de păienjeni veninoși și foarte periculoși, însă nu se numără printre cei care apar adesea în locuință.

Citește și: Plante care alungă insectele din grădina ta. Ce trebuie să plantezi, de fapt. Te scapă în mod natural de dăunători

Plante care țin la distanță insectele

Chiar dacă unele insecte au un rol important în ecosistem, nu vrem să le avem în casă. Pentru a ține la distanță muștele, țânțarii, moliile sau păienjenii, mulți oameni apelează la soluții chimice. În loc să folosești spray-uri pline de chimicale, poți utiliza anumite plante care au efecte dovedite împotriva insectelor.

Citește și: Planta care ține departe insectele de casa ta. Nu necesită îngrijire specială, este și foarte parfumată

Plantele puternic parfumate și cele aromatice sunt cele mai eficiente împotriva insectelor. Cea mai cunoscută pentru proprietățile sale în acest scop este lavanda. Florile ei puternic parfumate au efect împotriva insectelor, atât în interiorul casei, cât și dacă este ținută în exterior, pe balcon sau pe terasă.

Pentru bucătărie, poți folosi ghivece cu plante aromatice. Este ideal să ai un ghiveci cu oregano și unul cu mentă în bucătărie. Pe lângă faptul că aroma lor te scapă de insectele nedorite, le poți folosi la tot felul de mâncăruri și chiar băuturi, fiind unele dintre cele mai bune plante aromatice.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *