De ce nu ar trebui să ții niciodată pâinea la frigider. Greșeala pe care o fac mulți români

Explicația specialiștilor
De ce nu ar trebui să ții niciodată pâinea la frigider. Greșeala pe care o fac mulți români

Pentru a păstra pâinea cât mai proaspătă mai multe zile, suntem tentați să apelăm la diverse trucuri. Unul dintre cele mai simple presupune păstrarea produsului la frigider. Contrar credințelor, acest obicei nu este tocmai unul corect, atrag atenția specialiștii. Iată de ce este greșit, de fapt, să ținem pâinea în frigider.

De ce nu ar trebui să ții niciodată pâinea la frigider

La noi în țară găsim foarte multe sortimente de pâine, iar unul dintre criteriile care îi fac pe unii să aleagă un anumit sortiment este, pe lângă gust, termenul de valabilitate. Cu toții ne dorim ca pâinea să se păstreze mai multe zile proaspătă, iar cea mai des întâlnită metodă este să o punem în frigider.

Dacă și tu apelai la acest truc până acum este cazul să renunți la el. Depozitarea pâinii în frigider nu ajută la păstrarea prospețimii, ba din contră are chiar efecte negative. Specialiștii avertizează că atunci când pâinea este băgată la frigider, moleculele de amidon din aceasta se recristalizează rapid în prezența temperaturilor mai scăzute și acest lucru grăbește practic uscarea sau mucegăirea ei.

Așadar, pe viitor evită să mai pui pâinea în frigider. Dacă vrei totuși să ai pâine proaspătă mai mult timp, te poți folosi de aceste trucuri.

În primul rând, pâinea trebuie depozitată într-un loc aerisit și în niciun caz sigilată în pungi din plastic. Dacă păstrezi pâinea în pungă, mai ales atunci când este caldă, vei constata că se formează abur. Iar umezeala va contribui la dezvoltarea mucegaiului.

De asemenea, pentru ca pâinea să își mențină prospețimea mai mult timp, așează lângă ea o bucată de măr sau un cartof tăiat.  Pe măsură ce mărul și cartofii se usucă, pâinea își va păstra umiditatea și aroma.

O altă metodă de a păstra pâinea proaspătă este să așezi în dulap, lângă ea, sare. Fiind un absobant puternic, acest sarea elimină excesul de umiditate și omoară germenii.

Citește și: „Cum se alege corect pâinea. Detaliul de pe etichetă la care e bine să fii atent

Ce poți face cu bucățile de pâine rămase

Dacă până acum obișnuiai să arunci bucățile de pâine uscată, este timpul să renunți la acest obicei. Pâinea rămasă poate fi folosită ca îngrășământ pentru florile din casă. Ce trebuie să faci, mai exact?

Înmoaie bucățile de pâine într-un vas și acoperă-le cu o farfurie, astfel încât bucățile de pâine să nu rămână la suprafață. Pune recipientul într-un loc întunecat și cald timp de o săptămână.

Ulterior, strecoară amestecul și pune-l într-un recipient cu o cantitate mică de apă curată. Lichidul format îl poți folosi ca îngrășământ și vei observa cum frunzele vor începe să se revigoreze. Nu vor mai cărea, vor deveni rezistente și verzi.

Citește și: „De ce rezistă atât de mult pâinea din comerț. Detaliile mai puțin știute

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *