În general, preparatele de patiserie și cofetărie sunt preparate cu drojdie deoarece așa ies mai pufoase, fie că e vorba de gogoși, covrigi sau chiar torturi. Se poate întâmpla însă ca aluatul să nu crească deși ai pus drojdie. De ce se întâmplă asta?
Se poate întâmpla atunci când vrei să pregătești o plăcintă, gogoși sau alte preparate de patiserie ca aluatul să nu crească. Deși tu ai folosi drojdie acesta nu crește, astfel preparatul final nu va fi moale sau pufos.
Atunci când mergi să cumperi drojdie trebuie să acorzi o mare atenție calității acesteia. De asemenea, verifică dacă a fost depozitată corect și dacă ambalajul este intact. Ulterior, și acasă trebuie să depozitezi corect acest ingredient.
Dacă e vorba despre drojdie uscată, aceasta se ține într-un recipient închis ermetic fără să intre în contactul cu aerul. De asemenea, drojdia umedă nu tolerează umiditatea ridicată.
Citește și – Ingredientul care ajută cozonacul să crească. Nu este vorba despre drojdie
Unele gospodine nu respectă rețeta și adaugă prea multă drojdie în aluatul. Așadar, regula este următoarea: 15 grame de drojdie pentru un kilogram de făină. În cazul în care folosești mai multă grăsime în aluatul, fie unt sau ulei, trebuie să folosești mai multă drojdie. La fel și dacă pui mai multe ouă.
Ulterior, acordă atenție și cantității de zahăr. Aluatul are nevoie de o cantitate suficientă de zahăr deoarece aceasta este o condiție foarte importată pentru prepararea produselor de patiserie, scrie dcnews.ro.
Citește și – Ce înseamnă codul 1050 de pe pachetele de făină. E un detaliu important, gospodinele trebuie să știe asta
Drojdia est predialuată în apă. Temperatura acestei ape ar trebui să fie de 37 de grade. Ulterior, după ce este incorporată î aluatul, e bine de știut că aluatul va crește doar dacă este ținut la căldură. Dacă în bucătărie este frig, aluatul nu va crește chiar dacă ai folosi drojdie. La final, înfășoară bolul în care ai pus aluatul cu o folie, apoi pune o pătură peste și așază-l lângă calorifer.
Se lasă aluatul să crească până când aproape în dublează dimensiunea, totul în funcție de preparatele pentru care este folosit apoi.