Pe măsură ce vara se apropie și ne pregătim pentru petrecerea timpului în soare, utilizarea cremei de protecție solară este esențială pentru a ne proteja pielea de radiațiile UV nocive. Cu toate acestea, este important să știm că utilizarea unei creme de protecție solară de anul trecut, chiar dacă nu a expirat, poate să nu ofere protecția adecvată de care avem nevoie. Iată de ce nu este recomandat să folosești o cremă de protecție solară veche, indiferent de data de expirare.
Durata de valabilitate a cremei de protecție solară
În general, perioada de valabilitate a unei creme de protecție solară este de 12 luni, după desigilare, dar acest lucru depinde de modul în care a fost depozitată. În primul rând, produsul și-ar putea pierde prematur eficacitatea dacă a fost expus frecvent la căldură, deoarece temperaturile ridicate ar accelera procesul de descompunere a ingredientelor active ale produsului. Prin urmare, este importantă depozitarea corespunzătoare a produselor de îngrijire a pielii, Și în cazul cremelor de protecție solară, acestea se păstrează ferite de razele soarelui, în locuri răcoroase și uscate.
Putem folosi crema SPF de anul trecut?
Experții explică că utilizarea cremei de protecție solară din anul precedent nu este periculoasă, dar trebuie să fim atenți la capacitatea de protecție a cremei, deoarece este posibil să-și fi pierdut eficacitatea. În cazul în care, crema de protecție solară a fost expusă la căldură, nu ar trebui să o folosești anul acesta, chiar dacă data de expirare nu a trecut încă.
Pe scurt, dacă recipientul a rămas sigilat, îl poți folosi fără niciun risc, deoarece termenul de valabilitate este de 30 de luni. Și, chiar dacă a trecut mai puțin de un an de la deschiderea produsului, dacă observi că mirosul, culoarea sau consistența s-au modificat, înseamnă că produsul a expirat și este periculos de utilizat. Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru sănătatea ta și a familiei tale este să arunci crema SPF și să cumperi una nouă.
Vezi și Ingredientul care te scapă rapid de buzele uscate și crăpate. Sigur îl ai și tu în bucătarie
Cum se păstrează crema de protecție solară odată deschisă?
Crema de protecție solară trebuie protejată de căldură, înainte și după deschidere. Dacă ești pe plajă, trebuie să protejezi recipientul de expunerea la soare, care îi poate afecta imediat formula și eficacitatea. Pentru a păstra crema, trebuie să:
- Închide recipientul cu crema SPF imediat ce l-ai folosit
- Pune crema în geantă într-un loc ferit de razele soarelui. O poți pune și într-o pungă termică
- Protejează crema de nisip și apă
- Acasă, crema SPF trebuie să rămână într-un loc uscat, ferit de lumina directă a soarelui
- Nu o păstra în baie, este mediu umed
- Închide bine capacul recipientului, crema se poate usca.
Vezi și Ce înseamnă SPF 10, 15 sau 50. Cum alegi factorul de protecție potrivit pielii tale
Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te
interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!