De ce nu e bine să porți ojă sau unghii false la naștere. În epoca modernă a postărilor de pe instagram a devenit la modă să arăți bine în orice moment. Chiar și după ce au născut, multe femei își doresc să arate perfect pentru a se posta pe rețelele sociale. Deși este vorba de un eveniment deosebit, este tratat ca un eveniment social.
Totuși, bucuria acelor clipe este bine să fie păstrată în intimitate. Nu poți arăta impecabil la câteva minute după ce ai născut. De aceea, machiajul ar trebui să fie ultima grijă, la fel și unghiile false. Iată de ce nu ar trebui să porți unghii false la naștere, îți poți risca sănătatea.
Până acum câțiva ani, nașterea era un moment privat, dedicat doar familiei. În era modernă însă, a fost puternic romantizat și popularizat.
Astfel că este de așteptat ca nașterea să fie precedată de o atmosferă jubilatoare imediat după ce femeia devine mamă. Pierdem din vedere faptul că a trecut, probabil, prin cea mai mare durere fizică din întreaga sa viață.
Nu lipsesc fotografiile din sala de operație în care bebelușul arată foarte curat și mama lui are un machiaj spectaculos. Cu toate acestea, fondul de ten, fardul de pleoape, rujul și fardul de obraz acoperă paloarea și schimbă culoarea buzelor. Totodată, nu sunt potrivite pentru a intra în contact cu viața bebelușului nou născut. De aceea, iată și motivul periculos pentru care nu ar trebui să porți unghii false la naștere.
Folosirea machiajului înainte, în timpul și imediat după naștere nu sunt indicate, deoarece pot pune în pericol viața proaspetei mame. Machiajul împiedică medicul și asistentele să identifice la timp condițiile de sănătate care ar putea complica recuperarea sau ar putea deteriora ireversibil corpul mamei. Dar nici unghiile acoperite cu lac, gel sau orice tip de material și culoare pe unghii nu reprezintă o idee bună.
Culoarea naturală a unghiilor este un indicator al unor amenințări legate de naștere și postpartum. Aceasta reflectă nivelul de oxigen pe care îl are în sânge o femeie care a născut. Dacă unghiile se întunecă, este necesară intervenția medicală de urgență. Dar cum poate știi medicul acest amănunt important, dacă lacul le acoperă.
În plus, deși nu există studii concludente în acest sens, compușii pe care lacurile de unghii îi conțin de obicei pot fi toxici pentru embrion. Printre ei se numără toluenul, ftalatul de dibutil și formaldehida.
Așadar, ai grijă de starea ta de sănătate pentru tine și copilul tău.