De ce nu e bine să ții cactus în casă. Îți poate face mult rău, unde trebuie să stea, de fapt

Superstiții legate de cactuși

Scris de: Daoud Andra

20 Jul. 2023

De ce nu e bine să ții cactus în casă. Îți poate face mult rău, unde trebuie să stea, de fapt

Cactușii reprezintă unele dintre cele mai populare plante decorative. Sunt aleși de mulți oameni datorită aspectului lor, dar și faptului că sunt ușor de îngrijit. Există însă un amănunt pe care nu mulți oameni îl cunosc. De ce nu e bine să ții cactus în casă și ce simbolizează această plantă, de fapt.

Cum se îngrijește cactusul

Cactusul este o plantă cu origini pe continentul american, care a ajuns să fie populară în toată lumea. Face parte din categoria plantelor suculente, motiv pentru care rezistă bine în condiții de căldură și uscăciune. Este o plantă specifică zonelor de deșert, dar poate fi cultivată oriunde în lume.

Citește și: Ce se întâmplă, de fapt, când dormi cu un cactus în cameră. Sigur nu te-ai fi gândit la asta

Există numeroase tipuri ce cactus, cu aspecte diferite și cu flori diferite. Pe cât de neprietenos este aspectul țepos al acestei plante, pe atât de spectaculoase sunt florile ei. Din acest motiv, dar și pentru că sunt foarte ușor de îngrijit, mulți oameni cultivă cactus în ghiveci. Aceste plante nu necesită prea multă atenție, nu au nevoie să fie udate des, fiind ideale pentru persoanele care nu dedică mult timp îngrijirii lor sau care lipsesc mult de acasă.

Cactușii preferă locurile însorite și le face bine să stea în bătaia directă a razelor soarelui. Aceștia pot fi așezați pe balcon sau pe terasă, în locuri unde beneficiază cât mai mult timp de soare și căldură. Suportă bine temperaturile ridicate, însă nu și pe cele scăzute. Iarna au nevoie să stea în interior, la temperaturi de cel puțin 10 grade Celsius.

Citește și: Cu ce să stropești plantele pentru o înflorire spectaculoasă. Amestecul special pentru o grădină superbă

De ce nu e bine să ții cactus în casă
Pot fi puse mai multe specii de cactus în același ghiveci

Când înfloresc cactușii

În ceea ce privește irigarea, cactusul nu are nevoie de multă apă. Acesta ar trebui să fie udat la câteva zile, iar pământul să se usuce complet între două irigări. Pentru a fertiliza cactusul, este nevoie de soluții bogate în fosfor. De asemenea, pământul din ghiveci trebuie să fie amestecat cu nisip, pentru a drena bine apa.

Cât despre înflorire, unele specii de cactus înfloresc încă din primul an, altele au nevoie de mai mult timp. Perioada de înflorire este cuprinsă între lunile mai și august. Pentru a face flori, cactusul trebuie să aibă parte de condiții de mediu cât mai apropiate de cele naturale. Iată câteva specii de cactuși care înfloresc anual:

Citește și: Plantele care atrag sărăcia în casa ta. De ce trebuie să scapi imediat. Aduc mare ghinion

  • Astrophytum
  • Coryphanthas
  • Echinocereus
  • Echinopsis
  • Mammillarias
  • Gymnocalycium
  • Schlumbergera

De ce nu e bine să ții cactus în casă

Dacă ai un cactus în ghiveci, este ideal să îl pui în afara locuinței. Acesta poate fi așezat pe terasă sau balcon, în orice caz în afara casei. Planta este asociată cu tot felul de legende și mituri, mai ales în cultura Feng Shui. Din cauza aspectului țepos, se spune că atrage energiile negative. Dacă ai ghinion, ia în considerare să muți ghivechiul cu cactus undeva în afara casei.

Citește și: Nu pune niciodată aceste flori lângă geam. Greșeala pe care mulți o fac

De asemenea, există legende care vorbesc despre faptul că planta de cactus împiedică fetele tinere să se mărite. Se spune că dacă ai un cactus în casă, nu ai șanse să îți găsești alesul inimii. În alte culturi, cactusul este considerat a fi o plantă care atrage sărăcia și ghinionul. Din aceste motive, unii oameni preferă să pună cactusul în afara locuinței, pentru a nu fi urmăriți de ghinioane.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *