De ce nu mucegăiesc chiflele de la Mc Donald’s, de fapt. Asta e explicația clară

De ce nu mucegăiesc chiflele de la Mc Donald’s, de fapt. Asta e explicația clară

Un chiropractician din Nebraska a stârnit interesul urmăritorilor săi prin dezvăluirea unui meniu Happy Meal de la McDonald’s, care avea deja doi ani. Produsele din acel meniu se aflau într-o stare nealterată, aparent neatinse de trecerea timpului. Medicul a folosit acest exemplu pentru a-și convinge pacienții să evite astfel de preparate și să aleagă opțiuni alimentare mult mai sănătoase.

McDonald’s a apelat la sprijinul specialiștilor

O altă poveste a făcut înconjurul lumii în ultimii ani, un burger vechi de 14 ani a stârnit atenția publicului. David Whipple, cel care a păstrat burgerul timp de peste un deceniu, a avut intenția de a le demonstra nepoților săi că mâncarea de tip fast-food este plină de conservanți și substanțe chimice.

În urma reacțiilor negative și a preocupărilor de-a lungul anilor cu privire la calitatea alimentelor, reprezentanții McDonald’s din Canada au căutat consultanța doctorului Keith Warriner de la Departamentul de Știință Culinară și Asigurarea Calității de la Universitatea Guelph din Canada. Acesta a oferit o explicație unui client curios cu privire la motivul pentru care burgerii nu se deteriorează în mod evident.

„Adevărul este că hamburgerii, cartofii prăjiți și carnea de pui sunt alimente și mucegăiesc dacă sunt ținute în anumite condiții”, a declarat doctor Warriner, citat de Business Insider.

De ce burgerii de la McDonald’s nu se deteriorează

În mediul online, există o mulțime de videoclipuri și fotografii care atrag atenția asupra faptului că anumite produse de la McDonald’s nu se deteriorează și rămân aparent intacte pentru o perioadă îndelungată, chiar și după dată de expirare. Aceste imagini au alimentat speculațiile cu privire la prezența substanțelor chimice în aceste produse, iar lanțul de fast-food din Canada a decis să contacteze un specialist pentru a pune capăt reclamei negative.

” În esență, microbii care cauzează procesul de putrefacție ne sunt asemănători: au nevoie de apă, nutrienţi, căldură și timp să se dezvolte. Dacă luăm aceste elemente, microbii nu se pot dezvolta și nu pot afecta mâncarea. De exemplu, hamburgerul de la McDonald’s pierde apă în timpul procesului de gătire și rămâne aproape uscat. Chifla, desigur, este făcută din pâine care pierde din umiditate și ea după ce este încălzită. Atunci când lași un burger într-o cameră, în condiții normale, acesta pierde și mai mult din umiditate, din moment ce procentajul mediu de umiditate din aer este de 40% în majoritatea locuințelor. Astfel, în absența umidității foarte ridicate, hamburgerul se usucă pur și simplu, în loc să putrezească, pentru că microbii nu au cum să crească și să înceapă procesul de putrefacție.”, a explicat Warriner.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
6.2 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *