A bea suficientă apă este vital pentru organism. Însă nu este important doar câtă apă bem, ci și cu ce. Mulți oameni au un pahar preferat din care beau în fiecare zi, acasă sau la birou. Îl umplu de mai multe ori pe zi, însă omit să îl spele pe cât de des ar trebui. Medicii explică de ce nu trebuie să bei apă cu același pahar de mai multe ori, fără să îl speli. Virusul periculos care se poate răspândi ușor.
Paharul din care bem apă poate fi o adevărată sursă de microbi, spun specialiștii. Dacă nu este spălat frecvent, paharul de apă ne poate îmbolnăvi fără să ne dăm seama, iar mulți oameni nu sunt conștienți de pericol. Medicii atrag atenția asupra faptului că, dacă nu spălăm zilnic paharul de apă, ne putem alege cu probleme digestive serioase, provocate de un anumit virus.
Citește și: De ce să pui un pahar cu sare sub calorifer. Efectele sunt uimitoare, trebuie să știi și tu acest truc
„Norovirusul, care este un virus extrem de contagios, ce provoacă vărsături și diaree, poate supraviețui o săptămână într-un pahar care nu este spălat adecvat.”, atrage atenția Dung Trinh, fondatorul clinicii Healthy Brain, citat de Best Life.
Același lucru este valabil și în cazul cănilor sau al sticlelor de apă, atrag atenția specialiștii. Mulți oameni obișnuiesc să umple aceste recipiente după ce s-au golit, fără să le spele între utilizări. Astfel ajung să bea apă din același vas nespălat, pe parcursul unei zile, sau chiar mai multe zile consecutiv. Acest lucru se întâmplă din comoditate, dar și pentru că oamenii nu sunt informați cu privire la pericolele la care se expun.
Cu cât paharul din care bei stă mai multe zile nespălat, cu atât pericolul la care te expui este mai mare. Mai mult, este important ca paharele și cănile să fie spălate cu apă și detergent de vase, nu doar clătite cu apă, pentru a elimina complet bacteriile.
„Dacă folosiți același pahar timp de o săptămână fără să-l spălați, bacteriile vor începe să se înmulțească pe suprafața lui. Este important să spălați frecvent paharele pentru a preveni acumularea de microorganisme, cu apă și săpun, nu doar cu apă.”, spune medicul Peter Michael, pentru aceeași sursă.
Specialiștii atrag atenția și asupra apei puse și lăsate în anumite recipiente pentru mai multe zile. Mulți oameni au o sticlă cu apă pe noptieră sau în mașină. Se poate întâmpla ca sticla să rămână cu apă în ea mai multe zile la rând, apărând pericolul dezvoltării bacteriilor. Apa este un mediu propice pentru înmulțirea microorganismelor, chiar dacă sticla este închisă.
Pentru a elimina orice pericol, este nevoie ca apa să fie schimbată zilnic și recipientul spălat cu apă caldă și detergent de vase. Acest lucru este valabil mai ales în cazul recipientelor din care beau copiii, pentru că ei sunt mult mai sensibili la virusuri și bacterii.