De ce nu trebuie să pui niciodată ciorba în frigider în oala în care ai preparat-o. Greșeala uriașă pe care o fac gospodinele

Sfaturi foarte utile pentru păstrarea acesteia
De ce nu trebuie să pui niciodată ciorba în frigider în oala în care ai preparat-o. Greșeala uriașă pe care o fac gospodinele

Ciorba este nelipsită de pe mesele românilor, fiind un fel de mâncare principal mai ales la masa de prânz. Este un preparat foarte îndrăgit, motiv pentru care multe gospodine gătesc de câteva ori pe săptămână ciorbă. Cum se păstrează aceasta în frigider? Află de mai jos de ce să nu pui niciodată ciorba în frigider în oala în care ai preparat-o.

Cât timp poate fi păstrată ciroba în frigider

Dacă nu mănânci toată ciorba aceasta poate fi păstrată apoi în frigider. Timpul de păstrare este în funcție de ingredientele acesteia. De asedmenea, poate fi și congelată, însă este indicat să ții cont de câteva reguli mai ales dacă nu vei ca apoi să te confrunzi cu probleme de sănătate.

Ciorba de legume poate fi păstrată la rece pentru cel mult 48 de ore. Ciorba de pui poate fi consumată și după 48 de ore de stat la rece, iar cea de porc sau vită poate sta foarte bine la rece chiar și 72 de ore.

Supa de ciuperci trebuie păstrată la rece cel mult 24 de ore. În general, ciorbele acrite cu borș, zeamă de varză, lămâie sau zarzăre pot fi păstrate cu 24 de ore mai mult decât supa. Temperatura din frigider trebuie să fie între 2 și 4 grade Celsius.

Citește și – Câtă apă se pune la ciorbă. Sfaturi și trucuri prețioase pentru o ciorbă delicioasă

Cum se păstrează corect ciorba în frigider

În primul rând toate alimentele care se pun la frigider trebuie să fie reci. Ciorba caldă nu se pune în frigider deoarece nu vei face decât să îi grăbești alterarea. Dacă este vară și răcirea este mai greoaie, dar mâncare se piate strica din cauza temperaturii de afară, poți grăbi răcirea dacă pui vasul cu ciorbă într-un lighean cu apă rece. Acolo poți pune și câteva bucăți de gheață.

Ciorba sau supa trebuie păstrate în recipiente de sticlă sau de email și nu în cele de plastic. Specialiștii recomandă evitarea recipientelor de plastic. Asigură-te că vasele cu mâncare gătită să fie amplasate în zona cea mai rece din frigider. Închide bine capacul recipientului cu ciorbă astfel încât să nu intre aer.

Cum să congelezi supa sau ciorba

Totodată, atât spuele cât și ciorbele pot fi congelate, iar acest lucru le ajută să se mențină în stare bună pentru mai mult timp. Dar există și aici câteva reguli de care să ții cont.

Dacă obișnuiești să gătești ciorbă în care pui smântână sau lapte, nu este indicat să o congelezi. Aceste două ingrediente se separă la congelare de restul ciorbei. Poți adăuga aceste două ingrediente după ce decongelezi ciorba și o încălzești pentru a o consuma.

Specialiștii în domeniu precizează că ingredientele care se adaugă la final, în ultimele minute de fierbere ale ciorbei, este mai bine să nu fie puse in ciorbă sau supă dacă aceasta urmează să fie congelată.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *