De ce nu trebuie să pui niciodată oalele cu mâncare în frigider. Greșeala uriașă pe care o fac toate gospodinele

Cum depozităm corect alimentele în frigider
De ce nu trebuie să pui niciodată oalele cu mâncare în frigider. Greșeala uriașă pe care o fac toate gospodinele

De ce nu trebuie să pui niciodată oalele cu mâncare în frigider. Greșeala uriașă pe care o fac toate gospodinele. Iată ce au descoperit specialiștii și cum ar trebui procedat corect, de fapt.

De ce nu trebuie să pui niciodată oalele cu mâncare în frigider

Mulți dintre pasionații de gătit preferă ca după ce au făcut un anumit fel de mâncare să pună oala cu respectivul preparat direct în frigider. Însă experții avertizează că ar trebui evitată această practică, deoarece poate afecta calitatea alimentelor.

Ce se întânplă, de fapt? Aflându-se în interiorul vasului, se accelerează procesul de oxidare pe care îl suferă în mod natural alimentele, potrivit specialiștilor. Principala problemă este umiditatea din interiorul frigiderului, care se răspândește rapid spre oală.

Dacă decidem să ignorăm avertismentul experților și să depozităm mâncarea în același vas în care am gătit-o, cel mai probabil nu vom observa niciun efect în zilele următoare. Cu toate acestea, vasul în sine s-ar putea deteriora în frigider și, dacă mâncarea din interior este cu sos, acest lucru l-ar putea afecta.

Învelișul ei s-ar putea coroda și astfel ar putea distruge proprietatea antiaderentă a tigăii. În ceea ce privește alimentele, acestea pot căpăta un miros diferit sau își pot schimba ușor gustul din cauza contactului cu oxigenul.

Cum se păstrează corect alimentele în frigider

Potrivit Organizației Consumatorilor și Utilizatorilor din Spania „la temperaturi scăzute, dezvoltarea microorganismelor încetinește și chiar se oprește. De aceea este atât de important să păstrați anumite alimente la rece. Este o modalitate excelentă de a evita multe infecții și intoxicații alimentare”.

În frigider, carnea, peștele și mâncărurile gata preparate trebuie păstrate în zona cea mai rece. În timp ce fructele și legumele trebuie păstrate în zona cea mai caldă.

Pentru a păstra alimentele în stare bună, aerul trebuie să circule printre ele. Prin urmare, nu este o idee bună să le îngrămădești.

Toate alimentele trebuie să fie bine acoperite pentru a evita contaminarea lor. Recipientele ermetice sunt cei mai buni aliați ai noștri în conservarea alimentelor.

Temperatura la care trebuie setat frigiderul

Frigiderul este unul dintre cei mai mari consumatori de energie electrică din casă. În cazul folosirii sale necorespunzătoare, acesta poate genera un consum de energie electrică și cu 20% mai mare, lucru care duce automat la încărcarea facturii.

De aceea este important în primul rând să cunoaștem temperatura optimă de funcționare a acestui dispozitiv. În cazul frigiderului, termostatul acestuia trebuie setat la +4 sau +5 grade Celsius pentru a păstra alimentele proaspete, dar și pentru a-ți reduce costurile cu energia electrică.

În timp ce congelatorul ar trebui setat la -18 grade Celsius.

În cazul în care congelatorul/ frigiderul pe care îl ai nu afișează temperatura, te poți folosi de un termometru pentru a afla câte grade sunt în interiorul său. Tot ce trebuie să faci este să introduci termometrul într-un pahar cu apă și să îl plasezi în mijlocul frigiderului sau între pachetele din congelator.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.2 22 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *