Mașina de spălat rufe nu mai este un moft, ci o necesitate într-o epocă a vitezei. Aproape că nu ne putem imagina spălând coșuri întregi de haine la mână, așa cum o făceau bunicii noștri. Mașina de spălat ne scutește de mult timp pierdut și, în plus, este mult mai eficientă în curățarea rufelor. Cu toate acestea, prezintă și câteva dezavantaje. Unul dintre ele se referă la poate cel mai des utilizat program de spălare, cel de 40 de grade. Iată care este motivul pentru care nu trebuie să speli hainele la această temperatură.
În multe gospodării, spălatul rufelor este un obicei practicat aproape zilnic. Mașinile de spălat sunt prevăzute cu diverse programe de curățare a hainelor, în funcție de materialul acestora și de gradul de murdărie.
În general, gospodinele obișnuiesc să spele rufele la o temperatură de 30 sau 40 de grade. Este un program eficient de curățare, care face ca hainele să iasă curate. În ceea ce privește temperatura apei, mașinile de spălat au diverse programe de la 20 la 90 de grade.
Dar un ciclu de spălat la 40 de grade nu este tocmai indicat. Și nu e vorba neapărat de materialele pe care le pui la spălat. Acest program este responsabil cu un consum de energie uriaș. Spălarea hainelor la temperaturi de 30 sau 40 de grade are un impact mare asupra cheltuielilor lunare.
Mia exact, mașina de spălat are nevoie de două ori mai multă energie pentru a încălzi apa la această temperatură. S-a creat un mit nefondat cum că hainele spălate la temperaturi scăzute nu se curăță cum trebuie.
Tehnologia actuală a mașinilor de spălat poate face ca hainele să iasă impecabile și la temperaturi mai scăzute.
Programul cu cea mai ridicată temperatură este cel de 90 de grade. Acesta se folosește de obicei atunci când vrem să obținem un alb strălucitor sau pentru distrugerea bacteriilor din țesătură. Cu toate acestea, apa fierbinte poate deteriora hainele. De asemenea, în cazul anumitor tipuri de țesături, poate provoca decolorarea hainelor.
Citește și: „Ce se întâmplă de fapt dacă pui oțet în mașina de spălat. Trucul uimitor”
Adesea, hainele spălate la mașină se scămoșează, iar părul de la animalele de companie nu este mereu îndepărtat în timpul unui ciclu de spălare. Pentru a scăpa de astfel de griji este suficient să folosești o banală pungă de plastic.
Tot ce trebuie să faci este ca, înainte de pune hainele în mașină, să introduci o pungă de plastic transparentă. Apoi poți folosi programul de spălat dorit. Odată ce ciclul de spălare s-a terminat, deschide ușa mașinii și vei observa că nu mai există păr sau scame. Folosește acest truc și cu sigurnață vei fi mulțumită de rezultat și îl vei încerca ori de câte ori vei avea nevoie.
Citește și: „De ce să pui un șervețel umed în mașina de spălat. Ce se întâmplă apoi cu hainele, trucul e genial”