De ce nu trebuie să ții niciodată pâinea în frigider. E cea mai mare greșeală, ce se întâmplă, de fapt, cu ea

Mulți oameni obișnuiesc să păstreze pâinea în frigider. Dar cât de sănătos este acest obicei?
De ce nu trebuie să ții niciodată pâinea în frigider. E cea mai mare greșeală, ce se întâmplă, de fapt, cu ea

Pâinea este unul dintre cele mai consumate alimente de către români. Mulți preferă însă să cumpere o cantitate mai mare de pâine și să o păstreze în frigider, crezând că astfel rezistă mai mult timp. Acest obicei este însă greșit. Cel mai indicat este să cumperi pâine atât cât îți trebuie pentru o zi. Iată de ce nu trebuie să ții pâinea în frigider.

De ce nu trebuie să ții niciodată pâinea în frigider

Deși multe persoane aleg să pună pâinea la frigider pentru a o consuma în zilele următoare, acest lucru nu este indicat, deoarece făina este amestecată cu apă și apoi aluatul este copt la temperaturi ridicate, iar structura amidonului se descompune și își pierde forma atunci când temperatura se schimbă drastic.

Din acest motiv, chiar și atunci când este depozitată într-un recipient etanș pentru a preveni pierderea de umiditate, pâinea se întărește și devine veche.

Dacă este depozitată în frigider, termenul de valabilitate al pâinii riscă să se reducă la o zi, deoarece este menținută la o temperatură cuprinsă între două și cinci grade Celsius în interiorul aparatului.

Citește și: De ce să pui două felii de pâine deasupra orezului. Trucul care te salvează de o problemă majoră în bucătărie

Cum trebuie păstrată pâinea, de fapt

În mod normal, pâinea trebuie lăsată la temperatura camerei. Dacă nu o consumi în aceeași zi este mai bine să cumperi pâinea întreagă și nu feliată.

O altă alternativă este să depozitezi pâinea într-o pungă de hârtie, care, spre deosebire de cea de plastic, permite alimentelor să respire mai bine, evitându-se astfel acumularea de umiditate sau formarea de mucegai.

Citește și: Ce conține de fapt pâinea din magazinele românești. Specialiștii atrag atenția asupra acestui detaliu de pe etichetă: „Gândiți-vă bine când cumpărați”

Ce poți face cu pâinea rămasă

Multă lume preferă să arunce pâinea rămasă, care dă semne că s-a învechit. Însă pentru a evita risipa, o poți folosi la unele rețete delicioase.

Plăcintă cu legume

Este o rețetă care se pregătește foarte repede și n-ai nevoie nici de prea multe ingrediente. Alege 5-6 felii de pâine uscată, mărunțește-o foarte bine. Asaugă apoi o lingură de ulei de măsline și legumele (conopidă, broccoli, țelină, vinete, dovlecei sau orice altceva ai în frigider). Amestecă bine și pune la cuptor pentru 20-30 de minute, la foc mic. La final vei obține o plăcintă apetisantă care nu are prea multe calorii.

Crutoane pentru supe sau salate

Tot ce ai de făcut este să tai pâinea uscată în cubulețe mici, apoi să le amesteci cu ulei de măsline, rozmarin și puțin suc de lămâie Lasă-le la cuptor pentru cinci minute și vei obține crutoane foarte gustoase!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
5 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *