Dacă și tu ai acasă o pisică drept animal de companie și ții la ea, sigur te interesează modul în care interacționează cu oamenii. Află în rândurile de mai jos care sunt motivele pentru care pisicile ating cu lăbuțele apa din recipientul ce le este destinat, înainte să o bea. S-ar putea să fii surprins.
În ultimii ani de zile, din ce în ce mai mulți europeni optează pentru a avea cel puțin un animal de companie, în multe cazuri fiind vorba despre pisici. În gospodăriile și locuințele românilor au fost identificate mai bine de 4 milioane de pisici, cele mai multe fiind cele maidaneze, potrivit statisticilor.
Studiile privind comportamentul pisicilor arată că acestea formează atașamente puternice față de stăpânii lor. 65 la sută dintre pisici formează legături profunde cu îngrijitorii lor, o rată care este la egalitate cu cea din studiile similare efectuate în cazul câinilor și chiar a copiilor.
Este, așadar, important să înțelegem comportamentul animalelor de companie și ce intenționează acestea să transmită prin gesturile pe care le fac. EGO îți explică în articolul de astăzi care sunt motivele pentru care pisicile ating apa cu lăbuțele, înainte de a o bea din recipientul ce le este destinat.
O relație apropiată între pisică și stăpân este benefică atât pentru felină, cât și pentru om. Este bine să înțelegem semnalele pe care ni le transmite animalul de companie, în general. Dacă nu știi de ce pisica atinge apa pe care trebuie să o bea cu lăbuțele, ai ajuns la locul potrivit.
Un prim motiv pentru care o pisică atinge apa cu lăbuțele înainte de a o bea este obișnuința. Se poate ca animalul de companie să fie obișnuit să-și ude lăbuțele în propriul său bol, semn că nu face altceva decât să se joace. În acest caz, nu vorbim despre un comportament periculos.
Specialiștii în comportamentul pisicilor spun că animelele de companie pot să recurgă la un astfel de gest pentru a indica faptul că nu pot să ajungă cu limba la apă. Probabil recipientul din care trebuie să bea este prea îngust pentru ele. Poate că nu vrea să-și ude mustățile, așa că își udă lăbuțele pe care le linge.
Coborând lăbuțele în recipientul cu apă, pisica poate să mai verifice și cantitatea de lichid de care dispune pentru a se hidrata. Poate fi surprinzător pentru unii, însă animelele de companie sunt inteligente, subliniază specialiștii în comportamentul pisicilor.
Știai că instinctul spune pisicii să nu bea apă stătută? Așa se face că pisica poate să simtă, în momentul în care își udă lăbuțele cu apă, dacă în aceasta există microbi periculoși, care se înmulțesc rapid. Trebuie să ținem cont de faptul că animalele de pradă aleg întotdeauna să bea apă din locuri curgătoare.