De ce recolta de roșii e slabă. Ce trebuie să faci pentru ca situația să nu se repete la anul

Motivul pentru care recolta de roșii e slabă
De ce recolta de roșii e slabă. Ce trebuie să faci pentru ca situația să nu se repete la anul

Mulți fermieri sau români care locuiesc în provincie și au o bucată de pământ preferă să cultive roșii. Acestea sunt extrem de îndrăgite la noi în țară, fiind consumate ca atare sau în salate. Din păcate, însă, nu de puține ori românii se confruntă cu o recoltă insuficientă de roșii. Ce e de făcut? Iată ce poți să faci pentru ca situația să nu se repete la anul!

Care este secretul unei recolte bogate de roșii. Experții au dezvăluit metoda lor

Marea majoritate a românilor care dețin o grădină preferă să cultive roșii. Acestea sunt extrem de gustoase în salate sau simple alături de o bucată de brânză sau una de cașcaval. Însă, până a ajunge să te bucuri de aceste bunătăți, trebuie să depui mult efort, și nici așa nu ești sigur că rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor.

Și dacă ai eșuat deja, nu te descuraja! Noi îți vom spune ce trebuie să faci pentru ca situația să nu se repete la anul. Ei bine, mai întâi de toate, ai mare grijă atunci când alegi soiurile și hibrizii.

Potrivit specialiștilor din domeniu, soiurile trebuie alese în funcție de regiunile în care vor fi plantate. Unora le poate prii zona sudică a ţării, altora zona nordică.

Tocmai de aceea, este bine să te informezi cu privire la soiurile pe care urmează să le achiziționezi. Experții susțin că poți alege unele care să fie capabile să se dezvolte atât în regiunile sudice, cât și în cele nordice. Cele mai recomandate sunt soiurile: Batyanya, Pink Flamingo, Mashtaginsky și altele.

Citește și Îngrașă roșiile cu brânză, dacă le mănânci fără pâine? Răspunsul clar al nutriționistului!

La ce mai trebuie să fii atent

Totodată, experții spun că ar mai trebui să fii atent la locul în care plantezi roșiile. Fructele nu se pot dezvolta dacă nu au suficientă lumină, așa că dacă grădina ta este umbrită și răcoroasă nu te aștepta la o recoltă bogată.

De asemenea, specialiștii susțin că nu este bine ca plantele să fie prea apropiate, deoarece lumina nu va putea pătrunde printre ele. În plus, ai grijă ca partea de jos a roșiilor să fie foarte bine îngrijită pentru că altfel nu va avea roade.

Totodată, este foarte important ca să fertilizezi solul cu azot sau chiar și cu bălegar și, bineînțeles, este util să-l uzi atât cât este necesar. Pământul nu trebuie să fie niciodată uscat, dar ai grijă ca acesta să nu fie nici prea umed.

Citește și De ce se îngălbenesc frunzele la roșii, de fapt. Tratamentul care le poate salva de la prima stropire!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Roxana Mînzatu, femeia care a obținut postul de vicepreședinte al Comisiei Europene
5.4 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *