De ce Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată în sicriu căptușit cu plumb. Cântărește pe puțin 250 de kg

Detalii incredibile au ieșit la iveală
De ce Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată în sicriu căptușit cu plumb. Cântărește pe puțin 250 de kg

De ce Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată în sicriu căptușit cu plumb. Sicriul reginei Elisabeta a II-a a fost pregătit încă de acum trei decenii. El cântărește între 250 și 317 kg, iar pentru transportul lui au fost necesari opt militari.

De ce Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată în sicriu căptușit cu plumb

Sicriul Reginei Elisabeta este fabricat din aceleași materiale ca cel al soțului ei, prințul Philip. Este făcut din stejar englezesc, dublat cu plumb, iar mânerele și capacul sunt din alamă. Sicriul a fost construit în urmă cu aproximativ 30 de ani, alături de cel al ducelui de Edinburgh.

Importanța plumbului este una deosebită. Folosirea metalului ajută la conservare, prevenind acumularea aerului și a umidității. Specialiștii susțin că sicriele etanșe au o importanță deosebită atunci când sunt depuse deasupra solului. Sicriul reginei Elisabeta a fost depus în Capela Memorială a regelui George al VI-lea de la Castelul Windsor. Alături de el a fost mutat și cel al prințului Philip, decedat la 9 aprilie 2021.

Pentru transportul sicriului reginei a fost nevoie de opt militari. Capacul și mânerele acestuia au fost făcute din alamă, special pentru a suporta însemnele mornarhiei. Se stimează că sicriul are o greutate cuprinsă între 250 și 317 kg.

De ce Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată în sicriu căptușit cu plumb
De ce Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată în sicriu căptușit cu plumb

Capela unde a fost înmormântată regina, datează din sec. al XVI-lea

Regina Elsiabeta a II-a s-a stins din viață pe 8 septembrie. Ea a fost înmormântată la 11 zile de la deces, pe 19 septembrie. Sute de mii de oameni au ieșit pe străzile Londrei pentru a lua parte la procesiune. La funeraliile de stat, care au avut loc la Catedrala Wesminster Abbeuy din Londra, au participat sute de lideri de stat, șefi de guverne și membri ai familiei regale.

Lucrările la Capela St. George au fost începute în 1475 de regele Edward al IV-lea, fiind finalizată cinci decenii mai târziu, de către regele Henric al VIII-lea.

Capela se află în partea inferioară a Castelului Windsor și aparține Ordinului Jartierei. Tot aici este păstrată și sabia lui Edward al III-lea. El a trăit la Castelul Windsor în secolul al XIV-lea și a fost cel care l-a proclamat pe St. George protector al Familiei Regale.

În anii 1600, în timpul ocupației Roundhead din timpul Războiului Civil englez, capela a fost grav afectată, iar printre puținele obiecte salvate s-a numărat și sabia lui Edward al III-lea.

În interiorul capelei, pe latura de nord, se află Capela Memorială George al VI-lea, care este o anexă a Capelei St George. Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată aici alături de tatăl ei, regele George al VI-lea și de mama ei, regina Elisabeta. Lângă sicriul fostei suverane a fost mutat și cel al soțului ei, prințul Philip din cavoul regal. De asemenea, tot aici se află și cenușa surorii Elisabetei, prințesa Margaret.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
8.3 44 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *