Ardeiul iute murat se potrivește perfect alături de o porție de ciorbă sau de sarmale. Aceasta poate fi însă pus direct în oala cu mâncare, iar efectul este uimitor. De ce să adaugi ardei iute murat în oala cu ciorbă? Secretul pe care orice gospodină trebuie să îl știe.
Ciorbele și supele reprezintă preparate care nu lipsesc din meniul românilor, mai ales la mesele de prânz. O ciorbă aromată și delicioasă are câteva secrete pe care bucătarii pricepuți le cunosc foarte bine. De obicei, carnea este cea care dă gust ciorbei. Atunci când vine vorba despre supele și ciorbele pe bază de legume, poate fi mai dificil să le faci să aibă savoare.
Citește și: Nu mai pune leuștean în ciorbă. Greșeala pe care gospodinele o fac tot timpul
Ardeiul iute murat poate fi însă un aliat de nădejde în acest sens. Dacă prepari o ciorbă de legume, adaugă în oală și un ardei iute în oțet. Acesta va schimba complet gustul ciorbei și o va face delicioasă. Ardeiul nu va iuți ciorba, ci îi va da o savoare deosebită.
Ardeiul murat se adaugă în ultimele minute, după ce au fost puse roșiile, chiar înainte de a opri focul. După ce ciorba mai dă în câteva clocote, ardeiul se poate scoate.
Călește legumele. Dacă vei căli puțin legumele în ulei, în loc să le fierbi direct în apă, vor avea un gust mai bun. Toacă o ceapă, o jumătate de țelină și dă un morcov pe răzătoarea mare. Pune toate aceste legume în oală, cu câteva linguri de ulei. Adaugă și un praf de sare, pentru ca acestea să se înmoaie. După ce legumele s-au călit, adaugă apă peste ele. Pe măsură ce ciorba fierbe pune și celelalte legume.
Citește și: Ce să faci dacă ciorba iese prea sărată. Ingredientul pe care să-l adaugi, rezolvă imediat problema
Folosește borș. Gustul acrișor al ciorbei poate fi obținut dacă adaugi la final o cană de borș în oală. Poți folosi, în funcție de preferințe, și zeamă de varză, zeamă de corcodușe sau ce alt ingredient ai la îndemână. Ciorba de legume poate fi acrită și cu sare se lămâie.
Pune verdețuri. Mărarul, pătrunjelul sau leușteanul dau o aromă aparte ciorbelor, indiferent că sunt de legume sau de carne. Acestea se adaugă în ciorbă la final, după ce ai oprit focul. În funcție de tipul ciorbei, poți adăuga un anumit tip de verdeață sau le poți combina.
De asemenea, când savurezi ciorba, o poți drege cu o lingură de smântână, dacă nu ții post. Aceasta va face ciorba să fie cremoasă și delicioasă.