De ce să adaugi bicarbonat de sodiu în bulionul de roșii și când se pune, de fapt. Trucul gospodinelor iscusite

Iată de ce să adaugi bicarbonat de sodiu în bulionul de roșii!
De ce să adaugi bicarbonat de sodiu în bulionul de roșii și când se pune, de fapt. Trucul gospodinelor iscusite

Bicarbonatul de sodiu seste nelipsit din orice gospodărie. Acest produs poate fi utilizat la curățenie, dar poate fi folosit cu succes și la pregătirea anumitor preparate culinare. În această perioadă, gospodinele pregătesc conservele pentru iarnă, iar din cămară nu poate lipsi nici bulionul. Multe dintre ele adaugă bicarbonat de sodiu în el. Iată de ce!

Motivul pentru care este bine să presari bicarbonat de sodiu în bulionul de roșii

Orice român are bicarbonat de sodiu în casă sau ar trebui să aibă. Acest ingredient este ieftin, dar are numeroase întrebuințări. Spre exemplu, bicarbonatul de sodiu poate curăța gresia și făianța, poate albi hainele, poate curăță arsurile de pe tigăi sau poate elimina mirosurile neplăcute din frigider.

Mai mult decât atât, acest produs magic poate face minuni și în ceea ce privește bulionul de roșii. Da, ai auzit bine! De ce este bine să-l adaugi în acest preparat? Ei bine, acest ingredient poate corecta gustul lui.

Astfel, în cazul în care sosul de roșii a ieșit prea acru, poți adăuga, cu încredere, bicarbonat de sodiu în el. Acest ingredient va neutraliza cât ai clipi acidul din tomate.

Rețeta pentru cel mai bun bulion de roșii

Ingrediente

  • o conservă de roșii cuburi sau întregi
  • o ceapă mare tocată
  • trei sau patru căței de usturoi tocați
  • două linguri de ulei de măsline
  • sare
  • busuioc uscat sau proaspăt
  • oregano
  • cimbru
  • chimen
  • o jumătate de linguriță de zahăr
  • o linguriță de oțet balsamic
  • ardei iute proaspăt sau fulgi uscați

Mod de preparare

Se decojește și se taie în cubulețe ceapa. La fel se procedează și cu usturoiul. Ulterior, se ia o tigaie și se pun la încins două linguri de ulei de măsline.

În ea se adaugă ceapa și usturoiul. Ulterior, se pune sare și se amestecă bine, la foc mediu. Ceapa și usturoiul se călesc timp de cinci minute, după care se toarnă și bucățile de roșii din conservă.

Se adaugă două căni de apă și se amestecă ușor, după care se adaugă zahărul și  o linguriță de oțet balsamic. Mai departe, se pun ierburile aromatice în sos. Acum, se acoperă parțial tigaia cu un capac și se lasă să fiarbă circa o jumătate de oră. Spor la treabă!

Citește și Ce să adaugi, de fapt, în bulion ca să iasă mult mai gustos. Așa nu se strică deloc, pontul gospodinelor pricepute!

Unde se depozitează bulionul de roșii

După ce este gata, bulionul de roșii se pune în borcane, care se sigilează cu capace. Apoi, acestea se vor păstra circa cinci până la șapte zile la rece, în frigider.

Dacă dorești să păstrezi mai mult timp bulionul de roșii, după deschiderea borcanului, îl poți îngheța într-un recipient etanș sau într-o pungă de congelare rezistentă.

Citește și De ce mucegăiește bulionul, de fapt. Trucul care face diferența!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7.6 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *