De ce să adaugi cacao în cafea. Efectele nebănuite

Care sunt beneficiile consumului de cacao
De ce să adaugi cacao în cafea. Efectele nebănuite

Te-ai gândit vreodată să adaugi cacao în cafea? Da, în general praful de cacao se folosește la diverse prăjituri, însă astăzi îi vom dezvălui un truc numai bun de încercat. Specialiștii recomandă tuturor să adauge cacao în cafea. Vezi mai jos de ce!

De ce e bine să adaugi cacao în cafea

Foarte mulți oameni își încep ziua cu o ceașcă de cafea. Această băutură este unul dintre cei mai puternici stimulenți naturali. Multe studii au demonstrat faptul că această băutură are efecte terapeutice, legate de antioxidanții săi puternici.

Este foarte important felul în care consumăm această băutură. Potrivit specialiștilor, îndulcitorii sau cremele pot dăuna organismului. Nu același lucru se spune și despre cacao. Oamenii de știință chiar recomandă ca acesta să fie adăugat în cafea, scrie impact.ro.

„Cafea combinată cu cacao este unul dintre cele mai delicioase și interesante cocktail-uri pe care le puteți face cu ușurință acasă sau le puteți încerca în aproape orice cafenea.

În plus, cercetătorii au demonstrat beneficiile clare ale unei astfel de băuturi pentru organism”, a spus nutriționistul Svetlana Fus pe rețelele de socializare.

Beneficiile consumului de cacao

Pudra de cacao este bogată în polifenoli și antioxidanți naturali care reduc inflamația și protejează celulele de deteriorare. Odată adăugată în cafea, pudra de cacao are capacitatea de a reduce riscul de apariție a bolilor biliare. De asemenea, previne precipitarea colesterolului și are efect coleretic. Totodată, îmbunătățește circulația sângelui și stimulează creierul.

Citește și – Când se adaugă cafeaua, după ce ai pus apa la fiert. Greșeala pe care trebuie să o eviți, așa se va pierde din aroma ei

Cum să prepari o cafea foarte bună

Potrivit specialiștilor, cea mai bună cafea este cea făcută la ibric. Este foarte gustoasă, însă este foarte important să fie respectat timpul de fierbere. Mai întâi se pune apa la fiert în ibric. Pentru fiecare ceașcă de cafea se adaugă o linguriță cu vârf de cafea și una de zahăr. Băutura este gata atunci când începe să fiarbă și să se formeze spumă la suprafață. Se ia ibricul de pe foc și se mai lasă cafeaua să se liniștească timp de câteva minute. Astfel zațul ajunge pe fundul ibricului.

Istoria cafelei. Cea la ibric există din secolul al IX-lea

Istoria cafelei a început încă din secolul al IX-lea, potrivit legendei pastorului Kaldi. Acesta a descoperit cafeaua atunci. De acolo, din Etiopia cafeaua a ajuns în Turcia la Istanbul, apoi în toată Europa. Astfel, cea mai veche metodă de preparare a cafelei este la ibric, inventată de otomani. Metoda primește numele de la vasul mic în care se fierbea această băutură – ibrick (sau cezve) care era folosit pentru a servi cafeaua turcească. Din Turcia cafeaua a ajuns și la noi în țară.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.5 26 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *