De ce să arzi salvie în casă. Trucul simplu, cu efecte surprinzătoare

Beneficiile acestei metode sunt cunoscute din vechime
De ce să arzi salvie în casă. Trucul simplu, cu efecte surprinzătoare

De ce să arzi salvie în casă. Multe plantele pe care le folosim la gătit au și alte întrebuințări. Printre ele se numără și salvia. Frunzele acesteia pot fi folosite în diferite preparate culinare sau în ceaiuri. Dar ele pot fi folositoare și în alte scopuri, mai ales atunci când le ardem.

De ce să arzi salvie în casă. Trucul simplu, cu efecte surprinzătoare

Salvia este una dintre plantele utilizate încă din vechime. Băștinașii de pe continetul american obișnuiau să o folosească pentru a launga spiritele rele. Ulterior, salvia a început să fie folosită și de alte culturi.

Fumigațiile cu salvie au efecte asemănătoare celor cu tămâie. Ele feresc locuința și persoanele care stau acolo de energiile negative, necaz și boli.

Frunzele de salvie sunt de mare ajutor atunci când te muți la casă nouă sau când vrei să faci o modificare importantă în locuință.

Familiile care se află în necaz pot apela cu încredere la fumigațiile cu aceste frunze, întrucât se spune că vor scăpa imediat de probleme și de ernegia negativă.

Salvia te mai poate scăpa și de insectele nedorite. De asemenea, se spune că încăperea în care a ars salvie este ideală pentru meditație. Specialiștii cred că poți alunga energiile negative de pe haine sau obiecte vechi sau energii acumulate de la foștii proprietari.

Fumigațiile cu plante au capacitatea de a curăța locuința de toate energiile negative acumulate de-a lungul timpului. După ce se termină ritualul, casa o să aibă parte de o echilibrare și purificare spirituală.

Fumigațiile cu salvie au fost folosite pentru prima oară de indienii din America. Ei credeau cu tărie că fumul alungă tot ce este malefic dintr-o casă. Ulterior, această practică a ajuns și în Orientul Mijlociu, unde oamenii credeau că este ideal pentru vindecarea trupului și a sufletului. Adepții fumigațiilor cu salvie erau de părere că prin acest ritual pot alunga tristețea, temerile, problemele și regretele.

Tot ce trebuie să faci este să iei un mănunchi de salvie pe care să îl aprinzi. Nu uita că ai nevoie și de un bol pentru a scutura cenușa. De asemenea, este important să lași deschisă fereastra pe parcursul ritualului și după terminarea lui.

Îndreaptă capătul ars spre corpul tău, spre cameră sau spre obiectul pe care îl purifici. Ai grijă să colectezi cenușa arsă în vasul ceramic pentru a elimina riscul cauzat de o aprindere involuntară a obiectelor din casă.

Bonus: De ce este bine să arzi foi de dafin în casă

Și frunza de dafin aduce beneficii atunci când este arsă. Această procedură ne ajută să scăpăm de mirosurile neplăcute, precum cel de umezeală. Fumul și parfumul degajate nu doar acoperă aceste mirosuri, ci le elimină complet.

Dafinul conține uleiuri esențiale și eucaliptol, care odată emanate, vor acoperi mirosurile neplăcute. Însă beneficiile arderii unei frunze de dafin nu se opresc aici. Este recomandată și în cazul persoanelor care au dureri de cap și nasul înfundat.

Totodată, uleiurile esențiale din compoziția plantei ajută la ameliorarea oboselii și induc o stare de relaxare.

Citește și: „Plante de apartament care nu au nevoie de lumină. Sunt ușor de îngrijit

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.3 31 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *