De ce să baţi cuie ruginite în ghivecele cu flori. Trucul din bătrâni care face minuni

Chiar și bunicii noștri foloseau acest truc
De ce să baţi cuie ruginite în ghivecele cu flori. Trucul din bătrâni care face minuni

Probabil ai auzit că dacă pui cuie ruginite în ghivece vor ajută răsadurile să crească. Deși poate părea puțin neortodox, realitatea este că acest truc făcut în casă este foarte eficient. Vei vedea mai jos de ce este recomandat să îl folosești atunci când plantele tale sunt afectate de anumite boli.

Truc pentru a ajuta plantele. Cum să pui cuiele ruginite în pământ

Să pui cuie ruginite în ghivece sau în grădinile de legume este un sfat care datează încă de pe vremea bunicilor, când aceștia căutau modalități de a face plantele să crească. Deși mulți cred că este doar o credință populară veche, realitatea este că acest truc simplu, dar puternic, face ca plantele să crească sănătoase și puternice, fără să fie nevoie de mare lucru.

Acest tip de cuie se găsește în fiecare casă, iar rugina apare de obicei atunci când lăsăm aceste mici metale în aer liber. Când se întâmplă acest lucru, de obicei le aruncăm și le înlocuim, dar ele pot fi refolosite pentru plante, scrie viviendoencasa.mx.

Vezi și – Cu ce se curăță rugina de pe fier. Cele mai simple și eficiente metode

De ce este bine să pui cuie ruginite în ghivece? Cum ajută rugina plantele

Atunci când pe cuie apare stratul roșiatic, înseamnă că sunt ruginite. Acest lucru înseamnă că ele conțin oxid de fier, care se formează atunci când fierul și oxigenul reacționează în prezența umidității din aer.

Acest mineral este esențial pentru creșterea și dezvoltarea plantelor, deoarece le ajută să respire în mod corespunzător. De asemenea, le ajută să realizeze procesul de clorofilă. Pentru ca toate acestea să se întâmple, trebuie să te asiguri că solul absoarbe oxidul de fier, astfel încât plantele să își mențină structura. Există două metode pe care le poți folosi pentru a realiza acest lucru:

1. Așează mai multe bucăți de cuie ruginite în jurul plantei, în ghiveci. Fie le pui direct în pământ, fie le bați în ghivece.

2. O altă variantă este să fierbi un litru de apă până la punctul de fierbere, în care sunt plasate cuiele ruginite, apoi să oprești focul și să o lași totul să stea timp de 15 minute. După ce a trecut timpul și apa s-a răcit, o poți folosi ca apă de irigare pentru ghivece sau grădină.

Citește și – De ce bunicii băteau cuie ruginite în pomii fructiferi. Efectul nebănuit, vei regreta că nu ai știut

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *