De ce să cureți frunzele plantelor cu bere. Trucul e genial, îl vei folosi mereu

Berea are efecte uimitoare pentru plante
De ce să cureți frunzele plantelor cu bere. Trucul e genial, îl vei folosi mereu

Berea este băutura preferată de români în diverse ocazii, însă și plantele noastre o vor aprecia, având câteva proprietăți unice. Folosiți bere ca fertilizator pentru plante, iar acestea cu siguranță vă vor mulțumi.

Plantele hrănite cu bere rezistă mai mult și vor fi mai strălucitoare

Deși aparent ciudat, obiceiul de a folosi bere veche ca îngrășământ vegetal are numeroase beneficii . Dacă este folosită corect, berea va avea efecte miraculoase pentru plantele din grădina ta. Indiferent că vorbim de plante de apartament, balcon sau grădină, nu contează nici măcar planta pe care dorim să o menținem vie mai mult, căci toate vor beneficia de nutrienții existenți în bere.

Secretul contră în orzul din compoziția berii. Acesta este o foarte bună sursă de potasiu, fosfor și magneziu, substanțe regăsite și în îngrășămintele clasice pentru plante. Potasiul și magneziul contribuie la reglarea echilibrului hidric și la întărirea țesutului celular al plantei.

Desigur, planta nu trebuie udată cu bere la fel cum este udată cu apă. Este suficientă folosirea în cantități potrivite și nu mai mult de două ori pe lună. Alcoolul din bere acționează ca toxină, astfel că dacă este adăugată prea multă bere, plantele vor muri. Astfel, cea mai indicată bere este cea fără alcool.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci un pahar de bere cu apă, de două ori mai multă apă decât bere. Udă plantele cu acest amestec la rădăcini. Important este să lasi berea deschisă cu o seară înainte, pentru ca acidul carbonic să fie eliminat, fiind dăunător plantelor.

Berea mai ajută și la ținerea la distanță a dăunătorilor. Pentru asta trebuie să speli frunzele plantelor cu bere. Și cum plantele absorb nutrienți și prin frunze, acestea vor fi și mai strălucitoare după tratamentul aplicat. Nu trebuie decât să turnați două linguri de bere într-un pahar cu apă, apoi cu o cârpă să șterge-ți frunzele plantei.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
3.3 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *