De ce să faci o poză aragazului înainte să pleci mai multe zile de acasă. Trucul te scapă de griji, specialiștii spun clar

Funcționează și în cazul altor electrocasnice

Scris de: Daoud Andra

08 May. 2023

De ce să faci o poză aragazului înainte să pleci mai multe zile de acasă. Trucul te scapă de griji, specialiștii spun clar

Atunci când plecăm de acasă, fie că este pentru un weekend sau pentru o perioadă mai lungă de timp, vrem să ne asigurăm că lăsăm totul în ordine, astfel încât să nu stăm cu grijă pe timpul deplasării. Există câteva trucuri care te ajută să fii relaxat și să te bucuri pe deplin de plecări, fără să stai cu stres pentru ce se întâmplă acasă. Iată de ce să faci o poză aragazului înainte să pleci de acasă!

Motivul pentru care e bine să faci o poză aragazului înainte să pleci de acasă

Concediile sau deplasările în alt oraș presupun punerea la punct a multor detalii. Pe lângă bagaje, rezervări și organizarea tuturor lucrurilor, este nevoie să te asiguri că lași totul în ordine când pleci de acasă, pentru a nu fi stresat cât timp lipsești. Înainte de plecare, e bine să verifici toate prizele, aragazul, apa, astfel încât să te asiguri că nu se pot întâmpla incidente casnice, cât timp ești plecat.

Citește și: Trucul pentru ca uleiul să nu mai sară pe aragaz atunci când prăjești pui. Ce trebuie să faci de fapt cu carnea înainte de a o pune în tigaie

Din cauza stresului, se poate întâmpla ca, deși ai verificat, să ai dubii după ce pleci. Pentru a nu fi îngrijorat și a nu avea dileme precum: „oare am închis aragazul?” sau „oare am scos fierul de călcat din priză?”, este recomandat să faci o fotografie la locurile-cheie din casă, pentru a avea dovada că ai lăsat totul în ordine.

„Cu toții ne-am confruntat cu momentul acela de panică în aeroport când crezi că nu te-ai pregătit cum trebuie pentru această călătorie. Dar dacă faci poze, aceasta este o metodă eficientă și nu lasă loc la interpretări pentru că nu mai ai niciun dubiu după ce ai în fața ochilor dovada clară!”, spune Sunil Metcalfe, expert în călătorii, potrivit Reader’s Digest.

Citește și: Amestecul puternic pentru a curăța perfect cuptorul aragazului. Trucul cu ingrediente banale care elimină ușor și rapid grăsimea

Amestecul care curăță instant arsura de pe aragaz
Pentru a te asigura că ai oprit aragazul, fă-i o poză înainte de plecare

Ce alte lucruri să verifici înainte de a pleca de acasă

Pe lângă asigurarea că ai închis aragazul, robinetele, că nu ai lăsat electrocasnice în funcțiune și că ai încuiat ușa/poarta, este util să te asiguri și că, pe perioada plecării, nu se consumă resurse care îți pot încărca facturile la utilități. Înainte de a pleca undeva, scoate din priză toate aparatele electrocasnice, în afară de frigider și combină frigorifică, care trebuie să funcționeze non-stop.

Citește și: Funcția secretă pe care o are sertarul de sub aragaz. Puține gospodine știu cât de util este, de fapt

Multe dintre aparatele din casă consumă curent și atunci când sunt oprite. Este vorba mai ales despre cele care au led sau un mic afișaj electronic. Acestea încarcă factura la curent dacă sunt lăsate în priză, de aceea este bine să oprești alimentarea lor cu curent electric atunci când lipsești mai multe zile. Pentru a te asigura că toate sunt lăsate în ordine, le poți face fotografii, să ai dovada.

„Exact așa cum trimiți un email colegilor tăi de la birou sau cum decizi să îți lași animalul de companie unei persoane de încredere, faptul că decizi să faci poze atunci când ai încuiat ușa, când ai închis garajul sau când ai scos din priză electrocasnicele, asta te ajută să fii mai liniștit și să trăiești în prezent când ești în vacanță.”, explică același expert.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *