Indiferent că vrem să coacem o cantitate mai mică sau mai mare de vinete, una dintre cele mai bune metode este să le învelim în folie de aluminiu. Aceasta nu doar că ajută ca aragazul să rămână curat, dar poate fi de ajutor și atunci când cureți legumele. Vinete coapte în folie de aluminiu: de ce să alegi această metodă și cum le cureți cel mai repede.
Este sezonul legumelor de toamnă, iar dacă urmează să coci o cantitate mare de vinere, pentru a le conserva sau pentru a le transforma în zacuscă, există câteva ponturi care îți pot ușura munca. Vinetele pot fi coapte pe aragaz, în cuptor, pe grătar sau pe jar. Acestea trebuie să fie coapte uniform pe toate părțile, iar pentru a obține un rezultat ideal, multe gospodine folosesc folie de aluminiu.
Citește și: Ce să adaugi în salata de vinete ca să fie deosebit de fină și ușoară. Trucul pe care trebuie să-l afli
Vinetele se învelesc uniform în folie de aluminiu și se coc fie pe aragaz, fie în cuptor sau pe grătar. Folia preia și menține căldura, iar legumele se vor coace perfect, într-un timp mai scurt. Staniolul micșorează timpul de coacere și este de mare ajutor dacă ai o cantitate mare de vinete de copt. În plus, nu se va mai face atât de mult fum în casă.
Înainte de a le înveli în folie de aluminiu, înțeapă vinetele cu vârful unui cuțit. În acest fel, zeama din ele se va evapora și nu va trebui să le mai lași așa mult timp la scurs.
Folia de aluminiu este de mare ajutor și pentru a curăța rapid vinetele. În câteva secunde, scapi de coaje legumelor coapte, cu un truc simplu și la îndemână. Ține vinetele învelite în folie de partea cu cotorul și strânge de la capăt spre celălalt capăt, unde folia trebuie să fie desfăcută.
Citește și: De ce vinetele devin amare după gătit, de fapt. Greșeala pe care o fac multe gospodine
Miezul vinetelor coapte va ieși prin capătul opus codiței. În acest moment, tot ce trebuie să mai faci este să pui vinetele la scurs și să le lași până când scapi de tot excesul de zeamă.
Dacă ai copt o cantitate mare de vinete pentru iarnă, le poți conserva în diferite feluri. Cea mai comună și la îndemână metodă este să le pui la congelator, în pungi de plastic. Acestea pot fi păstrate luni bune așa, iar când ai nevoie de ele tot ce trebuie să faci este să le scoți și să le lași să se dezghețe.
Multe gospodine pun vinete și la borcan și le păstrează așa în cămară. Pentru a sta bine peste iarnă, borcanele trebuie să fie spălate și sterilizate, iar vinetele bine scurse de apă. De asemenea, borcanele cu vinete pot fi sterilizate și după ce au fost umplute, pentru a ne asigura că nu se vor altera.