Conopida este absolut delicioasă și poate fi integrată în numeroase preparate gustoase. Această legumă este extrem de bogată în antioxidanți, mangan, fosfor, acid folic și conține vitaminele B6, C și K. De aceea, pentru a vă bucura de gustul ei delicios atunci când o preparați termic, iată de ce este bine să o fierbeți în lapte. Multe gospodine nu știau acest lucru!
Conopida conține o mare cantitate de vitamine benefice pentru organism, de aceea este foarte important sa fie preparată corect. Marii bucătari recomandă să o fierbem în lapte și apă. Nu trebuie decât să puneți conopida în apă și să adăugați puţin lapte şi sare, în timp ce se fierbe. În acest mod, conopida își va păstra albul imaculat și nu va deveni mai închisă la culoare.
Conopida proaspătă se fierbe aproximativ 20 de minute în amestecul respectiv. Vă dați seama că este gata atunci când este moale. O înțepați cu un cuțit sau cu o furculiță și dacă intră cu ușurință atunci este făcută. După ce o scoateți din apă, trebuie neapărat să o lăsați la scurs.
Dacă aveți conopidă congelată, timpul de fierbere este de 10 minute. De asemenea, cel mai rapid mod de a prepara conopida este acela de a o găti la cuptorul cu microunde.
Tot ce trebuie să faceți este să așezați buchețelele de conopidă într-un vas special și se acoperă cu apă. Se introduce în cuptorul cu microunde, setat la putere maximă. Este nevoie de aproximativ 5 minute de fierbere la temperatură mare. Apoi, se reduce puterea cu 15-20% și se mai lasă la fiert câteva minute. Conopida merge fiartă și într-un multicooker preț de câteva minute.
Citește și: De ce să pui felii de măr la murături. Secretul care le transformă într-un deliciu, doar așa vei proceda