Știai că pastele trebuie gătite cu 2 minute mai puțin decât scrie pe ambalaj? În caz contrar, acestea vor fi prea fierte. Bucătarii cu experiență spun că acest mic secret face toată diferența. Gătindu-le astfel, pastele tale vor ieși perfect. Vei fi uimit de gutul pe care îl vor avea. Iată care este explicația.
Îți doreși ca pastele tale să aibă un gust senzațional, la fel ca cele din Italia, dar adesea îți ies departe de ceea ce ai vrut inițial? Ei bine, cauza ar putea fi pastele fierte prea mult. De fapt, chiar și în multe restaurante de la noi întâlnim spaghete mult prea fierte, ceea ce le schimbă gustul.
Bucătarii italieni folosesc un truc simplu pentru a găti paste senzaționale. Spaghetele sunt lăsate la fiert cu două minute mai puțin decât recomandările de pe ambalaj. Probabil te întrebi dacă vor fi fierte suficient. Nu îți face griji! Ele trebuie să continue să se gătească, dar în sos.
Toarnă o cantitate mare de apă într-o cratiță. Adaugă sare și, opțional, o crenguță de rozmarin pentru un plus de aromă.
Când apa fierbe, adăugă pastele. Gătește-le cu 2 minute mai puțin decât timpul indicat pe ambalaj. De exemplu, dacă pe pachet scrie 9 min pentru, gătește-le doar 7 min.
Apoi scurge-le într-o strecurătoare, dar colectează apa de gătit într-un bol. Încălzește sosul într-o altă cratiță. Adăugați pastele și lasă-le la foc mic. Adăugă apoi o lingură de apă de gătit. Cantitatea de apă de gătit se ajusetează în funcție de cantitatea de paste și sos pe care o ai. Lăsă pastele să se gătească în sos încă 2 minute. Rezultatul, paste gătite perfect. Așa te vei bucura de paste în stil italian.
Textura pastelor tale va fi perfectă. Nu vor fi nici prea moi, dar nici prea tari. Al dente, exact ca bucătarii. Sunt ușor de mâncat, pentru că nu se lipesc. Dar vestea bună este că în acest fel absorb toate aromele sosului. De asemenea, se îmbină perfect cu sosul.
Acest truc este valabil mai ales în cazul pastelor bolognese, cu sos de roșii sau ton.
Explicația este foarte simplă. Atunci când pui pastele în sos, inevitabil, acestea continuă să se gătească. Dar dacă le-ai lăsat deja să fiarbă în apă pentru timpul indicat pe ambalaj, ajung să se gătească prea mult. Atunci când le oprești puțin mai devreme și termini de gătit în sos, ies perfecte!
Citește și: Nu mai arunca apa în care ai fiert pastele, faci o mare greșeală. Trucul secret știut doar de francezi
Totuși, timpul indicat pe ambalaj trebuie respectat dacă nu le gătești mai apoi în sos. Atenție, dacă faci paste proaspete acest truc nu va funcționa. Este valabil doar pentru spaghetele cumpărate din magazin, indiferent de marca acestora.
Încearcă și tu această metodă și vei rămâne uimit de rezultat!