De ce să nu acoperi niciodată căruciorul copilului, când este foarte cald afară. Ce se întâmplă de fapt, efectele nebănuite

Sfaturi din partea unui medic pediatru
De ce să nu acoperi niciodată căruciorul copilului, când este foarte cald afară. Ce se întâmplă de fapt, efectele nebănuite

În timpul verii, mulți părinți, pentru a-și proteja copilul de căldură, folosesc un cearșaf sau un prosop pentru a acoperi căruciorul. Această practică poate fi periculoasă pentru sănătatea bebelușului. Un medic pediatru vrea să tragă un semnal de alarmă!

Pericolul la care este expus bebelușul atunci când căruciorul este acoperit

În timpul celor mai călduroase luni ale anului, marea majoritate a părinților acoperă instinctiv căruciorul copilului lor cu un cearșaf, un prosop, o cârpă umedă sau chiar cu o jachetă. Fac asta pentru a proteja copilul de soare și pentru a-i facilita odihna fără ca razele soarelui să îl atingă direct. Poate părea inofensiv sau chiar benefic pentru copil, dar de fapt situația este exact invers. Potrivit pediatrului suedez Svante Norgren, gestul de a acoperi căruciorul cu un prosop sau o pătură subțire, astfel încât soarele să nu atingă direct copilul, poate duce la o creștere drastică a temperaturii din interior.

Medicul, care lucrează la Spitalul Astrid Lindgren din Stockholm, a efectuat un experiment și a constatat că, în doar 30 de minute, temperatura din interiorul căruciorului la soare, acoperit, a crescut de la 22 la 34 de grade. Iar după încă o jumătate de oră, a ajuns la 37 de grade. Interiorul căruciorului devine o seră, foarte periculoasă pentru bunăstarea copilului, scrie mibebeyyo.elmundo.es. Din cauza căldurii suferite și a faptului că, fiind acoperit, dacă acesta are orice fel de problemă, părinții nu o observă pentru că nu o pot vedea.

Vezi și – Cum se spală corect hainele bebelușilor la mașina de spălat. Această greșeală poate irita pielea copiilor

Ce sfaturi oferă medicul pediatru cu privire la plimbarea bebelușului

Pediatrul spune că ar trebui evitată această practică, iar părinții să încerce să se deplaseze la umbră. Dacă nu este posibil să evite soarele, să folosească o pălărie și o cremă de protecție solară pentru a proteja copilul.

De asemenea, se poate folosi un parasolar înalt pentru a proteja căruciorul. Medicul sfătuiește să fie evitate plimbările în mijlocul zilei în timpul verii. De asemenea să se plimbe doar în zone împădurite sau să folosească pălării și protecție solară dacă expunerea la soare va fi foarte intensă sau de lungă durată. În opinia medicului, acest mod foarte răspândit de a oferi umbră bebelușului ar putea avea chiar legătură cu sindromul morții subite a sugarului, a cărui incidență crește pe vreme foarte caldă.

Vezi și – La ce oră facem baie bebelușului pentru un somn liniștit. Sfaturi și recomandări importante

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *