De ce să nu arunci pielița albă de la portocale. Puțini știu ce substanță importantă conține

Iată recomandările specialiștilor.
De ce să nu arunci pielița albă de la portocale. Puțini știu ce substanță importantă conține

Portocalele sunt fructe delicioase și sănătoase care fac parte din familia citricelor. Sunt bogate în vitamina C, o substanță esențială pentru sănătatea noastră, care ajută la întărirea sistemului imunitar și la combaterea inflamațiilor. Totodată, conțin și alte vitamine și minerale importante, precum vitamina A, potasiu calciu și magneziu. Însă atunci când sunt consumate, mulți oameni obișnuiesc să îndepărteze pielița albă de pe suprafața feliilor de portocală. Specialiștii ne sfătuiesc să renunțăm la acest obiccei și să le consumăm cu totul. Iată de ce să nu arunci pielița albă de la portocale.

De ce să nu arunci pielița albă de la portocale

Mulți dintre noi preferă să îndepărteze pielița albă care învelește miezul portocalei și să mănânce feliile acestui fruct doar dacă sunt foarte bine curățate. Însă nutriționistul Mihaela Bilic ne recomandă să renunțăm la obiceiul de a curăța portocalele de resteptiva pieliță și să consumăm fructele cu tot cu acestea. Motivul? Aici se regăsește un conținut bogat de fibre, în special pectine, care sunt foarte benefice pentru ogranism.

În plus, specialistul în nutriție explică de ce este mai bine să consumăm portocala ca atare decât să o transformăm în suc natural.

„Am mai spus-o, dar o repet, fructele se mestecă, nu se beau cu paiul, deci mâncați portocala ca atare, cu tot cu pulpă, pentru că atunci când o mestecăm, capul nostru înțelege că a mâncat, însă când bem un lichid, el crede că e apă și uită să numere caloriile. Da-ți-l încolo de fresh. Plus că ne ia mai mult timp să mestecăm portocala și cantitatea de fructoză care se absoarbe e mai mică. Mai am o recomandare: pielița aia albă vă rog să nu o îndepărtați, consumați-o. 30% din conținutul de fibre al portocalei este aici și avem pectine, niște fibre care se umflă, se transformă în gel și cresc senzația de sațietate, scad colesterolul din sânge, deci e de bine, plus că are și mult calciu.”, a spus Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.

De ce este bine să consumăm coaja și pielița albă de la portocală

Există studii care arată beneficiile consumului atât al cojii de portocală, cât și al pieliței care protejează miezul. Mai exact pielițele și cojile de portocale conțin o cantitate importantă dintr-un compus numit hesperidină ce are de a reduce colesterolul rău şi hipertensiunea arterială.

Mai mult, acest compus are și un rol important în lupta împotriva cancerului, deoarece hesperidina împiedică dezvoltarea celulelor canceroase la plămâni.

Un alt efect benefic al cojii de portocale este combaterea problemelor gastro-intestinale. Datorită conținutului bogat de fitonutrienți și flavonoide, coaja de portocală te poate scăpa de aciditate, arsuri la stomac, diaree și flatulență. Iar dacă ai probleme cu constipația, folosește coji de portocală uscate și date prin râșnița de cafea.

Cu toate acestea, este important să fii atent la sursa de unde obții coaja de portocală. Cumpără doar portocale organice, întrucât citricele din comerț sunt adesea tratate cu pesticide și alte substanțe chimice. În plus, trebuie să fii sigur că nu există reziduuri de pesticide pe coajă înainte de a o utiliza.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.5 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *