De ce să nu bei apă dintr-o sticlă de plastic uitată la soare. Specialiștii avertizează, pericolul pe care îl ascunde

Ține cont de acest sfat al specialiștilor
De ce să nu bei apă dintr-o sticlă de plastic uitată la soare. Specialiștii avertizează, pericolul pe care îl ascunde

De obicei, vara, organismul tău se deshidratează, așa că este important să iei cu tine o sticlă de apă pentru a combate setea. Însă, la fel de important este să nu o lași la soare multe ore. Iată motivul. Specialiștii au spus clar!

Motivul pentru care nu este bine să bei apă dintr-o sticlă de plastic uitată la soare

Este normal să iei de acasă sau de la magazin o sticlă de apă cu tine pentru a-ți potoli setea, mai ales în această perioadă, când canicula face aerul irespirabil.

În plus, pe lângă faptul că îți potolește setea, apa îți oferă energia de care ai nevoie pentru a-ți desfășura activitățile zilnice, îți îmbunătățește digestia și te protejează de migrene. În plus, ea îți menține și tonusul muscular.

Așadar, este foarte important să consumi apă pentru a fi bine hidratat, dar trebuie să ai mare grijă să nu lași sticla la soare multe ore. Conform experților, plasticul din care este făcută sticla eliberează substanțe chimice precum antimoniu și bisfenol A (BPA), atunci când este expusă la temperaturi ridicate.

Citește și De ce să nu dormi cu un pahar de apă lângă pat. Ce se întâmplă de fapt în timpul nopții, sigur nu te-ai fi gândit!

Motivul pentru care nu este bine sa bei apa dintr-o sticla de apa uitata la soare
Motivul pentru care nu este bine sa bei apa dintr-o sticla de apa uitata la soare

De ce sunt periculoase aceste două substanțe

Cele două substanțe chimice menționate mai sus sunt extrem de periculoase pentru noi, susțin specialiștii. Potrivit experților de la Agenția Internațională de Cercetare în Cancer, parte din Organizația Mondială a Sănătății, antimoniul este cancerigen.

De asemenea, BPA ne poate crea probleme grave, deoarece afectează sistemul endocrin, poate provoca diabet, cancer, obezitate, hiperactivitate, precum și leziuni la nivelul creierului. În plus, experții mai susțin că nici lichidul din sticlele de plastic ținute la congelator nu este foarte sănătos.

Conform experților, PET-ul înghețat eliberează dioxină, o substanță extrem de periculoasă pentru organismul uman, care poate produce disfuncţii ale sistemului imunitar, afecţiuni ale sistemului nervos, dereglări hormonale, dar și cancer.

Ce e de făcut? Ei bine, fă tot posibilul să consumi apă la temperatura camerei și înlocuiește sticlele din plastic cu sticle de apă reutilizabile. Acestea sunt mult mai sigure.

Citește și De ce să pui un cub de gheață în apa în care fierbi cartofii. Trucul care te scapă de o problemă uriașă!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *