De ce să nu folosești niciodată cărbuni când faci grătar. Puțină lume știe asta

De ce să nu folosești niciodată cărbuni când faci grătar. Puțină lume știe asta

Grătarul este denumit „sport național” în România, iar acum că temperaturile au crescut considerabil, este perioada perfectă pentru un grătar în aer liber. Majoritatea oamenilor fac grătarul folosind cărbuni, însă unii sunt de părere că cel mai bun grătar se face fără cărbuni. De ce?

De ce să nu folosești cărbuni când faci grătar

Grătarul în aer liber este una dintre cele mai râvnite activități atunci când avem puțin timp liber, mai ales când vremea ține cu noi. Indiferent dacă suntem într-o minivacanță sau doar avem o după-amiază liberă, este mereu binevenit un grătar alături de familie și cei dragi.

Atunci când mergem la un grătar trebuie să procurăm cele esențiale, printre care și cărbunii, care nu lipsesc niciodată. Cu toate acestea, unii oameni sunt de părere că grătarul iese mult mai bine dacă nu folosim cărbuni.

În schimb, putem înlocui grătarul cu lemne de cireș. Fumul îi va oferi o aromă deosebită, iar acest lucru îl veți simți aproape imediat, mai ales dacă până acum ați apelat la metoda ușoară și ați folosit doar cărbuni.

Citește și: De ce să stropești carnea cu bere înainte de a o pune pe grătar. Trucul inteligent al bucătarilor

Cum se prepară cel mai bun sos pentru grătar

Pentru a prepara cel mai bun sos pentru grătar veți avea nevoie de: roșii, ardei gras, ardei iute și usturoi. Acest sos se face de cu toamnă, iar mai apoi se pune într-un borcan. Este foarte simplu de preparat.

Pentru început, veți avea nevoie de un kilogram de ardei grași roșii, de cinci ardei iuți roșii, un kilogram de roșii și 6 căței de usturoi. Pentru început, ardeii iuți și roșiile se taie, iar usturoiul se curăță.

Toate aceste ingrediente se adaugă în robot și se mărunțesc, mai puțin roșiile. Acestea se vor pune în robot, separat, se vor mărunți, iar apoi sucul va fi stors. Apoi, se amestecă toate ingredientele. Sosul obținut trebuie să fie moale, însă nu chiar ca o pastă, ci se pune în borcane și se păstrează la rece.

Adaugă cinci linguri de sos peste ceafa de porc, iar apoi las-o la marinat o oră înainte de a o pune la grătar. Cu acest sos nu doar se marinează carnea, el este folosit și pe post de ketchup pentru aproape toate preparatele din carne.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
2.1 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *