De ce să nu îți încarci niciodată telefonul până la 100%. Mulți fac greșeala asta, avertismentul specialiștilor

Cum să îi prelungești viața telefonului tău
De ce să nu îți încarci niciodată telefonul până la 100%. Mulți fac greșeala asta, avertismentul specialiștilor

Telefonul mobil reprezintă un obiect indispensabil pentru cei mai mulți oameni. În consecință, este foarte important ca bateria să țină cât mai mult și să se încarce repede, mai ales dacă dispozitivul este folosit constant. Dacă în urmă cu câțiva ani aceasta era detașabilă de telefon, acum bateria vine încorporată în aparat, astfel că ea nu mai poate fi schimbată la orice service sau doar contra unei sume considerabile pe care nu ar da-o oricine.

Cum să prelungești viața bateriei la smartphone?

Ca orice alt lucru, și bateria telefonului mobil are o durată limitată de viață. Ea poate fi prelungită sau scurtată în funcție de modul în care dispozitivul este folosit de utilizator. Așadar, pe măsură ce trece timpul, nivelul de energie al bateriei scade mai repede. Acum vine întrebarea care ne interesează, de fapt, pe noi toți, utilizatori ai unui smartphone: care este soluția pentru ca bateria să aibă o durată de viață mai mare?

Cu toții am observat că, după o anumită perioadă, bateria telefonului nostru nu mai ține atât de mult ca la început. Drept urmare, dispozitivul trebuie încărcat mai des, deși poate nici nu folosim aplicații mari consumatoare de energie. Viața bateriilor litiu-ion este, de obicei, de 500 de cicluri, adică aproximativ 1 an și jumătate. Ciclul bateriei e o încărcare completă, de la 0 la 100. Cu cât telefonul trece prin mai multe cicluri complete, cu atât trebuie să îl încarci mai des, potrivit lui Liz Hamilton, din cadrul Mobile Klinik.

Până la ce procent să îți încarci, de fapt, telefonul

Cu toate acestea, există o soluție pentru ca durata de viață a bateriei să fie prelungită cât mai mult. Secretul constă în modul în care este încărcat dispozitivul. Cei mai mulți utilizatori își conectează smartphone-ul la priză până ajunge la 100%, însă acest obicei nu este unul normal. Experții în tehnologie recomandă ca bateriile să fie încărcate până la maxim 85% din capacitate, astfel încât să nu se epuizeze ciclurile complete de încărcare.

„Cei mai mulți oameni distrug sănătatea bateriei, fiindcă lasă telefonul la încărcat până la 100%. Multe persoane au acest obicei și nu știu ce pagube produc la nivelul propriului dispozitiv”, a adăugat Liz Hamilton, potrivit rd.com.

Totodată, nu este indicat nici ca telefonul să fie lăsat să se descarce complet. Pentru ca bateria să aibă o sănătate cât mai îndelungată este recomandat ca aceasta să fie încărcată când ajunge la 25% și scoasă din priză când ajunge la 85%. Dacă totuși dispozitivul este ținut la curent până la 100% ar fi bine ca luminozitatea ecranului să fie scăzută, iar anumite funcții să fie dezactivate, cum ar fi locația și notificările. Aceste sugestii vor ajuta la menținerea sănătății bateriei cât mai mult timp.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *