De ce să nu mănânci ciorbă seara. Foarte mulți fac greșeala asta

Sfat pentru iubitorii de ciorbă
De ce să nu mănânci ciorbă seara. Foarte mulți fac greșeala asta

Ciorba se numără printre preferatele românilor, mai ales vara, când temperaturile cresc în termometre, iar organismul simte nevoia să fie hidratat. Însă, specialiştii trag un semnal de alarmă. Iată de ce nu este bine să consumi acest preparat seara. Iată sfatul oferit de regretatul prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, fostul director al Institutului de Cercetări Alimentare.

Motivul pentru care nu este bine să mănânci ciorbă seara

Nu mai este niciun secret că foarte mulți oameni de la noi din țară îndrăgesc ciorba. Ce-i drept, acest preparat este extrem de delicios, ieftin și unde mai pui că nici nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a-l prepara chiar la tine acasă.

Mai mult, el este și foarte sănătos, însă cu o singură condiție. Să nu-l consumi seara. Motivul? Iată ce explicație a dat prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, înainte de a se stinge din viață.

”Atenție la masa de seară! Evitați să mâncați supe sau ciorbe și pregătiți o masă cu legume și proteine animale (pește). Orice consum de grăsimi, brânzeturi, amidonoase sau carne grasă va fi greu de digerat.

Pentru cei care preferă supele la cină, profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi spune că bine ar fi să renunţe la acest obicei. Motivele?

Supele pot declanşa pusee de hipertensiune nocturnă. Ca şi ciorbele, supele conţin o cantitate mare de aminoacizi. Pe parcursul nopţii, aceşti aminoacizi pot amplifica tensiunea arterială.” se arată pe pagina de Facebook a fostului director al Institutului de Cercetări Alimentare.

Citește și Ce să adaugi în ciorba de pui, după ce ai luat oala de pe foc. Trucul folosit de gospodinele iscusite pentru un gust nemaipomenit!

Gheorghe Mencinicopschi, sfat important pentru romanii care iubesc ciorba
Gheorghe Mencinicopschi, sfat important pentru romanii care iubesc ciorba

Cât de des poți consuma ciorbă

Cât de des e recomandat să se consume acest produs extrem de îndrăgit? Ei bine, Gheorghe Mencinicopschi spunea că ciorba poate fi consumată și zilnic.

Însă, este de preferat să fie de tipuri diferite. Spre exemplu, ciorba de legume poate fi consumată de două ori pe săptămână, în timp ce ciorba de fasole sau cea de burtă ar trebui mâncată mai rar. De asemenea, specialistul preciza că acest produs se consumă la o temperaturi situată între 10 şi 30 de grade Celsius.

Citește și De ce să adaugi o felie de măr în ciorba care fierbe pe aragaz. Efectul e fabulos, doar așa vei proceda!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *