De ce să nu pui niciodată lămâie în ceai. Greșeala întâlnită frecvent

De ce este greșit să adaugi lămâie în ceai când acesta este fierbinte.

Scris de: Daoud Andra

12 Oct. 2022

De ce să nu pui niciodată lămâie în ceai. Greșeala întâlnită frecvent

Mulți oameni obișnuiesc să adauge lămâie în ceai fierbinte înainte de a-l savura. Fie că vorbim despre zeamă de lămâie stoarsă sau despre felii întregi de lămâie, majoritatea oamenilor comit aceeași greșeală. De cea anume trebuie să ții cont atunci când acrești ceaiul cu lămâie?

De ce să nu pui lămâie în ceai fierbinte?

Ceaiul fierbinte se numără printre băuturile preferate ale multora în sezonul rece și nu numai. Atunci când prepară un ceai, mulți oameni adaugă lămâie pentru a-l aromatiza. Acest fruct este bogat în vitamina C, un antioxidant esențial pentru organism. Ce nu știu mulți este că această vitamină este sensibilă la căldură, iar atunci când este amestecată cu lichide fierbinți, se poate distruge foarte ușor.

„Folosirea lămâii este cu adevărat importantă în rutina zilnică de gătit, deoarece lămâia este bogată în vitamina C, care este un nutrient esențial de care organismul tău are nevoie zilnic. Corpul nostru nu stochează și nu produce vitamina C, prin urmare un aport zilnic de vitamina C este cu adevărat important pentru o sănătate bună și longevitate.

Dar lucrul important de înțeles despre vitamina C este că este un nutrient foarte sensibil, care este ușor distrus de căldură. Acesta este motivul pentru care nu trebuie să puneți niciodată suc de lămâie peste sau în alimentele care sunt foarte fierbinți sau încă pe flacără.”, a transmis nutriționista Juhi Kapoor, pe Instagram.

De ce sa nu pui niciodata lamaie in ceai. Greseala intalnita frecvent
Lămâia poate fi adăugată în ceai după ce acesta s-a răcit

Nu adăugați lămâie în timp ce mâncarea este pe foc

Lămâia poate fi folosită în multe moduri, nu numai pentru a aromatiza ceaiul. Mulți oameni obișnuiesc să bea un pahar de apă cu lămâie dimineața, pe stomacul gol. Zeama de lămâie poate fi folosită și pentru a acri diverse mâncăruri, de la supe și ciorbe, până la salate și curry. Dacă folosiți lămâie la gătit, trebuie să țineți cont de aceeași regulă ca în cazul ceaiului.

Nu adăugați, așadar, lămâie, cât timp mâncarea este fierbinte sau când încă este pe foc. Deși o folosiți pentru gust, puteți beneficia și de proprietățile ei și de conținutul de vitamina C.

„Mai ales când pregătim feluri de mâncare precum curry, ceai de lămâie – avem tendința de a stoarce lămâia în timp ce mâncarea este încă gătită pe flacără. Fără să știți, acest obicei distruge vitamina C din lămâie și nu puteți beneficia pe deplin de ea. Așadar, asigurați-vă că, ori de câte ori utilizați lămâie peste orice preparat alimentar, încercați să păstrați alimentele departe de foc și lăsați-le să se răcească puțin, înainte de a stoarce lămâia pe ele.

Vitamina C este foarte importantă pentru creșterea imunității, îmbunătățirea absorbției fierului, pentru îmbunătățirea sănătății oaselor, pentru o piele strălucitoare și pentru sănătatea părului, a ochilor și a sănătății generale”, a mai transmis cunoscuta nutriționistă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.2 86 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *