De ce să nu ții niciodată obiecte sparte în casă. Mulți fac greșeala

Ce se întâmplă cu energia acestor obiecte

Scris de: Daoud Andra

20 Jun. 2023

De ce să nu ții niciodată obiecte sparte în casă. Mulți fac greșeala

Se spune că toate obiectele pe care le avem în casă au o anumită semnificație. Potrivit credințelor Feng Shui, lucrurile care ne înconjoară sunt purtătoare de energii, de aceea ar trebui să avem mare grijă cum ne raportăm la ele. De ce să nu ții niciodată obiecte sparte în casă și de ce să nu încerci să le repari.

Motivul pentru care să nu ții niciodată obiecte sparte în casă

Tradiția Feng Shui are numeroase principii legate de decorarea locuinței. Pornind de la credința potrivit căreia toate obiectele care ne înconjoară sunt purtătoare de energii, felul în care ne raportăm la ele este deosebit de important. În cultura Feng Shui, fiecare obiect are un ciclu de viață. Se spune că atunci când un vas de sticlă, de porțelan sau de cristal se sparge, înseamnă că a acumulat prea multă energie negativă și cedează, prin urmare ciclul său de viață s-a încheiat.

Citește și: De ce să pui sare sub pernă. Efectul nebănuit, tot mai mulți oameni procedează așa

De multe ori, vesela nu se sparge complet, ci doar se ciobește. Dacă ai spart, de exemplu, toarta de la cana preferată din care bei cafea, dar cana este încă funcțională, poți fi tentat să o păstrezi și să o folosești în continuare. Principiile Feng Shui spun că, atunci când un obiect este spart sau ciobit, ar trebui să renunți la el, chiar dacă încă mai este funcțional.

Orice obiect spart sau deteriorat se consideră că și-a îndeplinit misiunea și scopul în viața ta. Dacă îl păstrezi, nu faci decât să ții pe loc energiile și să respingi lucrurile noi și bune care ar putea apărea.

Citește și: Obiectul care atrage ghinionul. Ce să nu pui niciodată la intrarea în casă ca să nu-ți meargă rău

De ce să nu ții niciodată obiecte sparte în casă. Mulți fac greșeala
Nu ar trebui să încerci să repari obiectele sparte

De ce nu e bine să repari obiectele sparte

Unele accidente casnice duc la fisurarea obiectelor preferate, nu la distrugerea lor. Dacă s-a spart o bucată dintr-o vază sau dintr-o veioză, de exemplu, poți fi tentat să o lipești la loc, cu gândul că vasul va arăta ca nou. Potrivit acelorași principii Feng Shui, nu este recomandat să faci acest lucru, pentru că împiedici energiile să curgă. În cazul în care repari un obiect, fisurile pot face ca energiile bune să se piardă și obiectul respectiv să atragă vibrații negative.

Citește și: Obiectul pe care trebuie să-l pui pe hol pentru a atrage banii și norocul. Nu trebuie să lipsească din casa ta

Ce alte obiecte nu e bine să ții în casă

  • textile rupte sau deteriorate (prosoape, fețe de masă, așternuturi de pat etc)
  • obiecte murdare
  • fotografii cu persoane care nu mai sunt în viață
  • obiecte care au aparținut unor persoane decedate
  • flori uscate

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Motivul pentru care Diana Munteanu este singură, la 45 de ani
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *