De ce să nu ții ouăle pe ușa frigiderului. Greșeala pe care o fac mulți

Este total greșit să depozitezi ouăle pe ușa frigiderului
De ce să nu ții ouăle pe ușa frigiderului. Greșeala pe care o fac mulți

Foarte mulți oameni au un raft de pe ușa frigiderului desemnat doar pentru a pune ouă. Este total greșit. De ce? Experții au dezvăluit de ce să nu ții ouăle pe ușa frigiderului și ce se întâmplă atunci când le ținem acolo.

De ce să nu ții ouăle pe ușa frigiderului. Ce spun experții

Ușa frigiderului este cea mai caldă zonă a acestuia, motiv pentru care nu este deloc în regulă ca ouăle să fie depozitate acolo. Dacă faci asta, trebuie să știi că ouăle se vor strica mult mai repede. Ușa frigiderului se deschide poate de mai multe ori într-o zi, motiv pentru care produsele de pe ea vor intra mult mai des în contact cu aerul cald și se vor strica mai repede.

Unde ar trebui depozitate ouăle în frigider

Potrivit playtech.ro, cel mai bine ar fi ca ouăle să fie păstrate în cutia lor, pe raftul din mijlocul frigiderului, deoarece acolo temperatura este mai mereu constantă. Temperatura la care acestea ar trebui păstrată este ideală sub 20 de grade. De asemenea, ele trebuie să stea departe de alimentele cu miros puternic deoarece absorb mirosurile.

Trucuri pentru gospodine

Există multe gospodine care nu pun deloc ouăle în frigider, ci preferă să le țină într-un loc răcoros din casă, ceea ce nu este deloc greșit. Este mai bine să fie ținute într-o loc cu temperatură constantă, decât în frigider, acolo unde temperatura se schimbă atunci când ușa se deschide.

Cum poți verifica dacă un ou este proaspăt

Oul trebuie să aibă o textură poroasă, iar dacă aceasta lipsește înseamnă că nu este proaspăt. De asemenea, poate fi testat și cu ajutorului unui castron cu apă. Dacă oul se ridică la suprafață înseamnă că nu mai este bun pentru consum. Dacă va rămâne pe fundul castronului înseamnă că este proaspăt și poate fi consumat.

Important! Ouăle din propria gospodărie se țin la temperaturi de cel mult 15 grade, iar la frigider la maximum 5 grade.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.7 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *