De ce să presari bicarbonat de sodiu în litiera pisicii. Efectul nebănuit, numai așa vei proceda de acum înainte

Vei face o economie considerabilă

Scris de: Daoud Andra

09 Jul. 2023

De ce să presari bicarbonat de sodiu în litiera pisicii. Efectul nebănuit, numai așa vei proceda de acum înainte

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient universal în gospodărie. Acesta se folosește atât la gătit, cât și pentru a rezolva anumite probleme din casă. De ce să presari bicarbonat de sodiu în litiera pisicii și cât de rar vei ajunge să schimbi nisipul.

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în litiera pisicii

Orice gospodină are în casă cel puțin un plic de bicarbonat de sodiu, pe care îl folosește la nevoie. Acest ingredient are numeroase întrebuințări, fiind folosit atât pentru a afâna aluaturile, cât și pentru curățenie sau pentru a elimina anumite mirosuri. În acest sens, bicarbonatul poate fi un aliat de nădejde în casă dacă ai pisică.

Citește și: Și-a făcut o soluție cu bicarbonat de sodiu pentru față. Ce s-a întâmplat cu tenul după utilizare

Nisipul pe care îl pui în litiera pisicii capătă un miros urât și este nevoie să fie schimbat mai des, în special vara, din această cauză. Dacă amesteci un plic de bicarbonat cu nisipul special pentru pisici, această problemă va fi diminuată și vei ajunge să schimbi nisipul de două ori mai rar.

Bicarbonatul are proprietatea că absoarbe umezeala, dar este eficient și pentru a elimina mirosurile neplăcute. Particulele de bicarbonat captează mirosul din litieră și nu va mai fi nevoie să înlocuiești nisipul așa des.

De ce trebuie să presari bicarbonat de sodiu peste tocător după ce îl folosești
Bicarbonatul de sodiu este un ingredient universal

Pentru ce mai poate fi folosit bicarbonatul

Dacă vrei să elimini mirosurile de mâncare din frigider, tot bicarbonatul de sodiu este soluția. Golește conținutul unui plic de bicarbonat într-un recipient și pune-l în frigider, pe raft sau pe ușă. Acest ingredient va absorbi atât umezeala, cât și mirosurile specifice pe care le lasă anumite alimente în frigider. Verifică periodic și, dacă bicarbonatul este umed sau mirosurile reapar, este nevoie să îl înlocuiești cu altul.

Citește și: A presărat bicarbonat de sodiu pe hainele îngălbenite, înainte de a le băga la mașina de spălat. Trucul e uimitor

În cazul în care te confrunți cu o umiditate ridicată în casă, tot bicarbonatul este soluția. Pune câteva linguri de bicarbonat de sodiu într-un bol pe care îl vei așeza în dormitor, sub pat, sau în orice alt loc din casă unde este umezeală multă. Bicarbonatul trebuie să fie schimbat săptămânal, pentru a-și menține efectul.

De asemenea, bicarbonatul este eficient pentru a curăța anumite suprafețe din casă. Poți face un detergent 100% natural și eficient, amestecând bicarbonat de sodiu cu ceva acid, precum zeamă de lămâie sau oțet. Amestecul poate fi folosit pentru a curăța aragazul, cuptorul, chiuveta, cuptorul cu microunde, interiorul mașinii de spălat etc, fiind eficient împotriva depunerilor de calcar, grăsimii și mucegaiului.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.4 17 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *