De ce să presari bicarbonat de sodiu în vin. Trucul îți este de mare ajutor, somelierii apelează mereu la el

Această metodă te va scăpa de dureri de cap... la propriu.
De ce să presari bicarbonat de sodiu în vin. Trucul îți este de mare ajutor, somelierii apelează mereu la el

Cu o istorie de aproximativ 5-6 milienii, vinul este una dintre cele mai vechi si răspândite băuturi din întreaga lume. Deși consumul responsabil de vin este considerat de mulți o adevărată artă, multe dintre soiurile pe care le regăsim în comerț sunt de o calitate cel puțin îndoielnică. Pentru a alfa însă care sunt vinurile contrafăcute, există un truc la care poți apela. Iată cum poți face acest lucru cu ajutorul bicarbonatului de sodiu.

De ce să presari bicarbonat de sodiu în vin

Puțini sunt cei care își dau seama dacă vinul este natural sau nu de la prima înghițitură. Iar alegerea unui soi organic devine o misiune din ce în ce mai dificilă în zilele noastre, chiar dacă studiem cu atenție etichetele sticlelor de vin din comerț.

Cele mai multe soiuri de vin contrafăcute îți vor da dureri de cap după ce le vei consuma, fie și în cantități mici. Dar cu ajutorul acestui truc, oricine își poate da seama dacă vinul este sau nu natural. Pentru a-l pune în aplicare ai nevoie de un pahar, vinul pe care vrei săîl testezi și bicarbonat de sodiu.

Ingredientul minune te va lămuri imediat asupra acestui aspect: este sau nu natural vinul pe care tocmai l-am cumpărat?

Pentru a face acest lucru, trebuie să torni vin într-un pahar, apoi să presari o linguriță de bicarbonat de sodiu. În urma combinării celor două componente (vin și bicarbonat de sodiu) va avea loc o reacție chimică ce va face ca vinul să își schimbe culoarea după un anumit timp. Asta dacă este natural…

De fapt, aici este cheia! Întrucât există două variante, trebuie să știi care dintre ele este cea pe care vrei să o vezi în paharul tău cu vin.

Astfel, în cazul în care culoarea vinului se transformă într-o nuanță verde-albăstrui, înseamnă că vinul este natural.

În schimb, dacă licoarea lui bachus nu își schimbă culoarea la combinație cu bicarbonatul de sodiu, înseamnă că vinul pe care te pregătești să îl savurezi este contrafăcut.

Spune adio petelor de vin cu ajutorul bicarbonatului de sodiu

Așa cum explicam anterior, bicarbonatul de sodiu îți poate dezvălui dacă vinul pe care îl ai este contrafăcut sau nu. La fel de bine, ingredientul minune din bucătăria noastră ne poate ajuta să scăpăm imediat de petele încăpățânate de vin de pe haine.

Fiecăruia dintre noi ni se poate întâmpla să vărsăm accidental un pahar cu vin, sau cineva să ne păteze obiectul vestimentar preferat.

Multe gospodine cred că dacă o haină a fost pătată cu licoarea lui bachus, singura soluție este să o înlocuiești cu alta, întrucât petele de vin nu mai pot fi curățate.

Nimic mai fals! Dacă vrei să scapi de petele de vin, iată ce trebuie să faci:

  • adaugă într-un pahar sau un recipient mai mic bicarbonat de sodiu și oțet. Amestecă bine cele două ingrediente până când se omogenizează și formează o pastă. Aplică această pastă pe pete și frecă ușor locul. Apoi introdu haina la un program normal la mașina de spălat. Este recomandat ca atunci când aplici amestecul să folosești mănuși de unică folosință.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *