Bicarbonatul de sodiu este un ingredient universal și oricine ar trebui să îl aibă în gospodărie. Se folosește la gătit, la curățenie, la grădinărit, dar și ca remediu pentru diverse probleme casnice. De ce să presari bicarbonat de sodiu la orhidee? Este unul dintre cele mai utile trucuri pentru această plantă!
Orhideea în ghiveci reprezintă una dintre cele mai apreciate plante de interior. Există o mulțime de soiuri ale acestei flori, dar și câteva mii de hibrizi. În funcție de sortiment, această plantă poate fi mai ușor de îngrijit sau, dimpotrivă, mai pretențioasă. Cea mai populară orhidee în ghiveci este Phalaenopsis, fiind și cea mai puțin pretențioasă.
Dacă ții cont de anumite trucuri, poți avea o orhidee deosebită, care să fie înflorită mai tot timpul anului. Pentru a avea o plantă frumoasă, poți apela la un truc ieftin și la îndemână. Bicarbonatul de sodiu este un ingredient extrem de util pentru îngrijirea plantelor, atât a celor în ghiveci, cât și a celor din grădină.
Citește și: Cât rezistă orhideea fără apă. Sfaturi importante de îngrijire pentru a te bucura de o floare superbă
Pentru a te bucura de florile frumoase ale orhideei, adaugă o lingură de bicarbonat într-un litru de apă și agită bine recipientul, pentru a se dizolva bicarbonatul. Folosește amestecul pentru a uda orhideele în ghiveci, o dată pe săptămână. Nu aplica bicarbonat nediluat, direct în ghiveci, pentru că este prea puternic pentru plantă. Dizolvat în apă, acționează ca un îngrășământ pentru orhidee și nu numai.
Un alt ingredient care poate fi de mare ajutor este scorțișoara. Orhideea este o plantă care are o parte din rădăcini în afara solului. Din acest motiv, atunci când este udată, apa trebuie să se scurgă bine. În caz contrar, rădăcinile pot putrezi și planta va fi compormisă.
Pentru a evita acest lucru, adaugă o jumătate de linguriță de scorțișoară în ghiveciul cu orhidee. Acest ingredient folosit în mod normal la deserturi are efect antimicrobian și antifungic și protejează rădăcinile de mucegai.
Dacă vrei să prepari un îngrășământ 100% natural, pentru orice plantă în ghiveci, amestecă zaț de cafea cu coji de ouă și coji de banane uscate. Mărunțește totul cu un blender, până când capătă un aspect omogen și aplică o linguriță de amestec în ghiveci, înainte de a uda plantele. În momentul în care adaugi apă, amestecul se dizolvă și ajunge în sol și la rădăcini, pe care le va hrăni. Este un amestec ideal de minerale, vitamine și substanțe nutritive de care au nevoie plantele.