De ce să presari bicarbonat de sodiu în sertarul mașinii de spălat rufe. Trucul genial

Amestecul minune pentru mașina de spălat
De ce să presari bicarbonat de sodiu în sertarul mașinii de spălat rufe. Trucul genial

Casa unei adevărate gospodine trebuie să fie lună și bec, iar mașina de spălat rufe nu poate face excepție, mai ales că de ea depinde ținuta noastră. Aparatul electrocasnic trebuie aerisit după fiecare spălare, șters cu grijă și curățat, altfel componentele pot suferi daune serioase. Și cu siguranță nimeni nu vrea să își schimbe prea des mașina de spălat din cauza unor detalii pe care, în mod normal, sunt trecute cu vederea.

Ingredientele care îți vor curăța mașina de spălat în profunzime

Printre cele mai importante componente ale mașinii de spălat care trebuie curățat cu regularitate se numără sertarul de detergent. Acesta poate fi un adevărat focat de bacterii dacă nu este îngrijit cu grijă, mai ales că apa nu spală complet detergentul sau balsamul adăugat. Cele două se usucă în timp, și formează o mâzgă neplăcută, ce se întărește pe plastic, și greu vei mai putea să scapi de aceste depuneri.

Nici urmele de rugină nu sunt de ignorat. Aceasta pătrunde în adâncime, astfel că trebuie îndepărtată imediat ce ai observat-o. Pentru aceste pete supărătoare care, în timp, îți pot distruge mașina de spălat, avem câteva sfaturi în ceea ce privește curățarea ei eficientă și de durată. Cu siguranță vei folosi acest truc de fiecare dată când observi că apare o pată în zona sertarului pentru detergent.

Cum poți să procedezi

Pentru început, ai nevoie de săpun de rufe închis la culoare, bicarbonat de sodiu și peroxid de hidrogen sau, mai pe românește spus, apă oxigenată. Trebuie să torni 50 de mililitri de apă oxigentată într-un recipient de plastic. Adaugă 3 linguri de bicarbonat de sodiu, mărunțește o bucățică de săpun de rufe și adaug-o lângă celelalte ingrediente. Amestecă foarte bine, astfel încât săpunul să se dizolve complet și să se formeze o spumă densă. Dacă ai dificultăți în a scoate sertarul mașinii de spălat, citește instrucțiunile aparatului electrocasnic. În mod normal, acesta se scoate până la maximum, apoi se apasă pe compartimentul pentru balsam.

Odată scos, pune sertarul într-un lighean și aplică amestecul anterior format peste toată suprafața lui. Oferă o atenție deosebită părților deja îngălbenite și unde depunerile sunt mai mari. Lasă sertarul în acest amestec timp de 30 de minute, apoi bucură-te de felul în care murdăria se va desprinde foarte ușor de acesta, inclusiv petele de rugină.

Aparatele electrocasnice sunt folosite pentru îngrijirea casei, însă și ele trebuie îngrijite și curățate pentru a da randament maxim. Pe lângă mașina de spălat, și aspiratorul și frigiderul sunt foarte importante și necesită o atenție sporită. Aceste aparate trebuie curățate minuțios și cu grijă pentru ca durata lor de viață să fie cât mai îndelungată.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.3 13 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *