De ce să presari făină la radăcina plantelor. Efectul este spectaculos, toți vecinii vor dori să știe secretul tău

Motivul pentru care este bine să presari făină la radăcina plantelor
De ce să presari făină la radăcina plantelor. Efectul este spectaculos, toți vecinii vor dori să știe secretul tău

Iubești plantele? Ei bine, dacă da, atunci trebuie să știi că există câteva metode pentru a le oferi florilor tale o întreținere adecvată. Probabil că știi că multe dintre produsele vândute în supermarketuri sau chiar în magazinele de profil nu corespund așteptărilor, motiv pentru care este bine să apelezi la trucuri. Iată de ce să presari făină la radăcina plantelor. Efectele te vor uimi!

Motivul pentru care este bine să presari făină la radăcina plantelor

Experții în grădinărit susțin că plantele au propriul ritm de creștere, însă de multe ori facem tot ce ne stă în putere pentru a grăbi procesul, fie pentru că nu avem prea multă experiență, fie pentru că ne dorim ca plantele noastre să înflorească mai repede.

Ce facem în privința asta? Ne consultăm cu specialiștii ca să aflăm ce element ne poate ajuta. Conform acestora, făina de grâu este ingredientul pe care îl căutai atât de mult.

Da, ai auzit bine! Acel produs pe care-l folosești pentru a face pâine, chifle, gogoși și diverse prăjituri, este perfect și pentru a-ți face plantele să crească rapid.

Te-ar mai putea interesa și Ce să adaugi în apa cu care stropești plantele pentru a scăpa de afide. Trucul extraordinar al grădinarilor!

Cum să faci plantele să crească mai repede

După cum se știe deja, făina de grâu este bogată în nutrienți precum vitaminele B1, B2, A și D. În plus, acest produs popular are calciu, fier, potasiu, magneziu, zinc și seleniu, adică toate componentele necesare pentru ca plantele tale să poată crește mai rapid.

Cum trebuie să procedezi? Ei bine, vei avea nevoie de doar trei linguri de făină și de o lopată. Nimic altceva. Acum, cu ajutorul lopeții, începe să sapi ușor până ajungi la rădăcina plantei. Mai departe, presară făină, apoi așază la loc solul. Nu uda planta în acea zi pentru ca nutrienții să își îndeplinească funcțiile în mod corect.

Te-ar mai putea interesa și Amestecul puternic care salvează plantele aproape ofilite. Cu ce trebuie să le uzi, de fapt. E marele secret al grădinarilor!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.7 23 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *