Puțină lume știe că mălaiul, folosit de gospodine în bucătărie, este și un ingredient foarte folositor în grădină, mai ales că nu este toxic pentru animalele de companie sau copii. Grădinarii au un mare secret pentru a obține recolte bogate. Iată de ce este bine să presari mălai prin grădină în timpul verii.
Mălaiul nu se foloseste doar la prepararea unor rețete, ci poate fi de mare ajutor si în alte zone, cum ar fi grădina, pentru că are proprietăți care sunt cu adevărat benefice pentru plante. Mentinerea unei livezi sau grădini în perfectă stare presupune eliminarea buruienilor. Este adevărat că atunci când auzi cuvântul erbicid, primul lucru care îți vine în minte sunt chimicalele, dar nu trebuie să fie așa, deoarece sunt și soluții naturale.
Există multe alternative pentru erbicidele din comerț care sunt atât de toxice pentru mediu, pentru animalele noastre de companie și pentru noi. Și nici nu trebuie să ne facem griji pentru recolta noastră, deoarece nu va fi afectată. Un astfel de erbicid natural pentru buruienile din grădină este mălaiul.
Datorită conținutului său ridicat de azot, mălaiul este un fel îngrășământ, în special pentru peluze, pentru că împiediecă creșterea buruienilor subterane. Prin urmare, ar trebui să îl presari după ce buruienile au fost îndepărtate. Mălaiul nu distruge buruienile, ci le oprește dezvoltarea datorită cantității mari de gluten pe care o are.
Un remediu la fel de simplu ca erbicid este apa clocotită. În plus, este și ușor de folosit. Nu trebuie decât să fierbi o oală cu apă și să o torni cu grijă peste buruienile de care vrei să scapi. Este o modalitate foarte eficientă de a ucide buruienile definitiv, dar ai grijă să o pui doar pe vegetația de care vrei să scapi.
Apa clocotită va distruge instantaneu orice atinge, inclusiv rădăcinile subterane ale legumelor din apropiere. În plus, este cel mai puțin dăunător erbicid pentru oameni și mediu.
Sarea este unul dintre cele mai bune erbicide pentru combaterea buruienilor. De fapt, dacă vrei ca buruienile să nu mai crească într-o anumită zonă, trebuie doar să adăugi sare. Această soluție este ideală dacă ai o potecă cu pavele și nu dorești ca plantele să crească printre ele.
Acest erbicid eficient are precedente istorice, deoarece a fost folosit pentru a distruge solurile popoarelor cucerite pentru a împiedica plantele să crească acolo.
Indiferent de felul de oțet pe care îl utilizezi, va funcționa pentru a elimina vegetația nedorită. Totuși, după aceea trebuie să smulgi buruienile. Acidul acetic va ucide frunzele plantelor, dar nu și rădăcinile și funcționează mai bine la plantele tinere, deoarece acestea nu au suficientă rezistență.
Poți face chiar și mai puternic acest erbicid dacă amesteci un litru și jumătate de oțet, sucul de la o lămâie și o lingură de lichid de vase. De asemenea, dacă pulverizezi pe buruieni cu el va fi mult mai eficient.