De ce să presari scorțișoară în ciorbă. Trucul bucătarilor pricepuți care te scapă de o mare problemă

Secretul nebănuit ascuns de scorțișoară
De ce să presari scorțișoară în ciorbă. Trucul bucătarilor pricepuți care te scapă de o mare problemă

Scorțișoara este, de departe, unul dintre cele mai folosite condimente din întreaga lume. Este folosită în bucătărie și în medicină de aproape 4000 de ani, dar în trecut era unul dintre cele mai scumpe condimente disponibile. În prezent, putem găsi scorțișoara sub formă de batoane sau pudră. Acest condiment conține antioxidanți, uleiuri volatile, calciu, magneziu si fier, dar și fibre. Este folosită în mare măsură pentru a aroma preparatele dulci, însă există și o altă întrebuințare, în reparatele sărate, dată de cei mai mari bucătari ai lumii. Sigur nu te așteptai la această combinație!

Cum poți folosi scorțișoara și în preparatele sărate

Fiecare pasionat de gastronomie caută să afle cât mai multe secrete despre arta bucătăriei. Trucurile încercate ne fac să preparăm cele mai bune mâncăruri, iar unul dintre ele se referă la adăugarea scorțișoarei în preparatele sărate. Adăugarea scorțișoarei în mâncăruri sărate, cum ar fi ciorbe sau fripturi, conferă acestora un gust inedit, diferit de tot ce ai mai gustat până acum.

Din punct de vedere medical, scorțișoara este cel mai bun aliat al diabeticilor. Folosită de aceste persoane, scorțișoara reduce rezistența la insulină și ajută acest hormon să își ducă la bun sfârșit misiunea pe care o are în organismul uman. Acest condiment scade și nivelul glicemiei, având un puternic efect antidiabetic. Consumată pe stomacul gol, scorțișoara reduce valorile glicemiei cu până la 10-29%.

Beneficiile necunoscute ale scorțișoarei

Alte beneficii ale scorțișoarei se referă a reglarea nivelului de zahăr din sânge. Ajută și al îmbunătățirea memoriei și crește nivelul de concentrare și atenție. De asemenea, este un aliat în lupta împotriva gripei și răcelii, protejează de guturai și calmează gâtul iritat. Condimentul-minune încetinește procesul de golire a scomacului în urma fiecărei mese, dar redă și strălucirea pielii obosite și împiedică îmbătrânirea prematură cauzată de stres.

Adăugată în preparatele tale pentru dietă, scorțișoara ajută grăbirea arderilor. Așadar, te ajută să și slăbești. De asemenea, taie pofta de mâncare. Dacă presari puțină scorțișoară pe câteva felii de măr, vei observa că îți va alunga foamea pentru 3-4 ore. Scorțițoara scade inflamația, reduce nivelul de oboseală, poate trata chiar și stresul cronic, dar poate preveni și apariția maladiei Alzheimer. Nu în ultimul rând, scorțișoara poate energiza organismul, poate reduce stresul și calma durerile de cap, în special migrenele. Îți poți face chiar și ceai cu scorțișoară. El ajută la scăderea colesterolului rău și la reglarea nivelului de trigliceride. Scorțișoara conține foarte mult mangan, calciu, fier și fibre. Totuși, se recomandă consultarea unui medic înainte de folosirea scorțișoarei ca remediu.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7.8 13 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *