De ce să presari zaț de cafea la rădăcina plantelor, de fapt. Trucul e uimitor, îți va fi de mare ajutor

Zaațul de cafea este extrem de util în îngrijirea plantelor. Iată cum trebuie să îl folosești.
De ce să presari zaț de cafea la rădăcina plantelor, de fapt. Trucul e uimitor, îți va fi de mare ajutor

Deși la prima vedere poate părea inutil, zațul de cafea are în realitate o mulțime de întebuințări, inclusiv în gospodărie. Spre exemplu, știai că este foarte benefic să îl presari la rădăcina plantelor tale? Acest truc este cu adevărat uimitor. Iată ce efecte are.

De ce să presari zaț de cafea la rădăcina plantelor

Zațul de cafea are multiple întrebuințări, iar pe lângă efectele benefice asupra tenului pe care doamnele și domnișoarele l-au constatat, acesta poate fi folosit și la alte treburi gospodărești, precum îngrijirea plantelor. Motivul pentru care este bine să pui zaț de cafea la rădăcina florilor ține de calitățile nutritive ale acestuia.

Acest ingredient are capacitatea de a păstra solul umed și hrănește solul cu potasiu, azot și magneziu, elemente esențiale pentru creșterea și dezvoltarea armonioasă a plantelor.

De asemenea, poți adăuga zaț de cafea în pământul în care urmrează să semeni. După ce sapi pământul, adaugă zațul, după care semințele. Totodată, dacă locuiești la apartament și îți dorești un pământ roditor, adaugă zațul de cafea într-o sticlă și adaugă-l din când în când la rădăcina plantelor.

Zațul de cafea are un pH acid și se recomandă să fie folosit la plantele care necesită un astfel de sol, cum ar fi, spre exemplu, hortensiile. Totodată, el poate fi extrem de util și în cazul azaleelor, rododendronilor, cameliilor sau trandafirilor.

Citește și: „Plante protejate de lege în România. Riști amenzi usturătoare, dacă le rupi

Cum trebuie să utilizezi zațul de cafea în cazul plantelor

Zațul de cafea nu doar că mărește nivelul de aciditate al solului, lucru necesar în cazul anumitor plante, dar pus la rădăcina lor, el va îmbunătăți și culoarea florilor, care este, de asemenea, influențată de aciditatea din pământ.

Cu toate acestea, zațul de cafea nu trebuie folosit oricum. Înainte de a-l pune în pământul plantelor, el trebuie să fie complet uscat, pentru a împiedica formarea mucegaiului, care ar afecta planta. În momentul în care îl pui în ghiveci, evită să adaugi prea mult, întrucât un strat gros de zaț va duce la apariția mucegaiului. De asemenea, evită să adaugi zaț de cafea într-un pământ umed.

În plus, zațul de cafea este și un bun repelent natural împotriva dăunătorilor, precum furnicile sau melcii. Plasarea zațului de cafea la rădăcina plantelor poate ajuta la menținerea acestor dăunători departe de plante.

Zațul de cafea conține acizi organici, care pot ajuta la reducerea riscului de boli ale plantelor, cum ar fi ciupercile.

Citește și: „Ce se plantează lângă căpșuni. Așa vei avea o recoltă bogată

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
6.3 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *